De gitaar waarvan men denkt dat het degene is die Jimi Hendrix in 1967 in de brand stak, heeft tijdens een veiling meer dan 200.000 pond opgebracht. Als onderdeel van een belangrijk moment in onze muziekgeschiedenis, werd de zwarte Fender Stratocaster beroemd nadat Hendrix hem in de fik stak tijdens het in 1967 gehouden Monterey International Pop Festival. De legende verteld dat de gitaar waar Jimi op speelde tijdens het optreden vlak voor hij het met benzine overgoot en verbrandde was omgeruild voor een goedkopere gitaar.

James Wright, een manager bij Hendrix’s platenlabel, was de eigenaar van de originele gitaar die afgelopen dinsdag in Londen tijdens een veiling voor 237.000 pond van eigenaar wisselde. Wright vertelde het verhaal achter het verhaal en de reden waarom Hendrix tot zijn daad kwam. Eerder die bewuste dag sloeg Pete Townshend, gitarist van The Who, zijn gitaar stuk op het podium. Jimi wilde die daad overtreffen, maar wilde niet zijn toenmalige favoriete gitaar vernielen.

Volgend jaar komt er van Hendrix een “nieuw” album uit met daarop nog niet eerder uitgebracht materiaal. Op het album, getiteld ‘People, Hell & Angels’, staan 12 songs waarop Hendrix te horen is, al experimenterend met onder andere keyboards, percussie en een tweede gitaar. ‘People, Hell & Angels’ zal vanf 4 maart 2013 in de winkels liggen.

Tracklisting ‘People, Hell & Angels’:

‘Earth Blues’
‘Somewhere’
‘Hear My Train A Comin”
‘Bleeding Heart’
‘Let Me Move You’
‘Izabella’
‘Easy Blues’
‘Crash Landing’
‘Inside Out’
‘Hey Gypsy Boy’
‘Mojo Man’
‘Villanova Junction Blues’

De nummers zijn opgenomen in 1968 en 1969 en waren in eerste instantie bedoeld voor het album ‘First Days Of The New Rising Sun’, de opvolger van ‘Electric Ladyland’, waar Hendrix mee bezig was toen hij in 1970 overleed.

Deel: