Voor het eerst sinds zevenentwintig jaar keert Het Brabants Orkest met een uitvoering van de Matthäus Passion weer terug in de St. Janskathedraal in ‘s Hertogenbosch. Hiermee wordt een ooit zeer gewaardeerde traditie in ere hersteld. Het concert in de St. Jan volgt op de twee gebruikelijke uitvoeringen van de Matthäus Passion in Muziekgebouw Eindhoven. Voor deze bijzondere gelegenheid prijst Het Brabants Orkest zich gelukkig te kunnen beschikken over de Duitse dirigent en klavecinist Andreas Spering. Deze oude muziekspecialist leerde het vak in de praktijk als klavecinist bij Musica Antiqua Köln van Reinhard Goebel.

Ook vocaal wordt het een bijzondere Matthäus Passion met goed ingewijde zangers als de Duitse tenor Andreas Karasiak als evangelist, zijn landgenoot bas-bariton Raimund Nolte en de Nederlandse mezzosopraan Olivia Vermeulen. Bovendien zorgen het Philips’ Philharmonisch Koor en Jongenskoor Scola Cantorum ’s Hertogenbosch, het koor verbonden aan de St. Janskathedraal, voor de overweldigende koren. Het Brabants Orkest rekent er op om met deze bezetting weer een positieve bijdrage te leveren aan het Paasgevoel van het publiek.

Op donderdag 29 en vrijdag 30 maart in Muziekgebouw Eindhoven (aanvang 19.00 uur) en op zaterdag 31 maart in de St. Janskathedraal in ’s Hertogenbosch (aanvang 16.30 uur) voert Het Brabants Orkest onder leiding van de Duitse dirigent Andreas Spering traditiegetrouw Bachs Matthäus Passion uit. Onder anderen de Duitse tenor Andreas Karasiak, zijn landgenoot bas-bariton Raimund Nolte en de Nederlandse mezzosopraan Olivia Vermeulen nemen de solopartijen voor hun rekening. Het Philips’ Philharmonisch Koor en Jongenskoor Scola Cantorum ’s Hertogenbosch leveren het kooraandeel.

Deel: