De band van welk ik deze week in Legendary Albums een album ga bespreken is opgericht in 1970 in Londen. Ze waren de eerste supergroep van de symphonische rock. Door hun succes openden ze deuren voor andere bands zoals bijvoorbeeld Yes. Hun naam is afgekort ELP, Deze week in 'Legendary albums ….. In Concert' (Emerson, Lake and Palmer)

Emerson, Lake and Palmer 'In Concert' is een live album opgenomen op 26 augustus 1977 tijdens een optreden welke werd gegeven in het Olympisch Stadion te Montreal (Can). De albumhoes laat een foto van het stadion zien. Na dat de band uit elkaar ging in 1979 kwam Emerson, Lake and Palmer 'In Concert' uit op het Antlantic Records label. In 1993 kwam het album opnieuw uit in een geremasterde versie als 'Works Live'. Net als de meeste live albums staan er op 'In Concert' niet eerder uitgebrachte nummers. 'Peter Gunn' – ELP's versie van de tv tune –  is buiten de versie op 'In Concert' nooit op een van hun andere albums uitgebracht.

{slide=Emerson, Lake and Palmer – 'Peter Gunn'}http://www.youtube.com/watch?v=4R8bmxhCtM8{/slide}

Een iets andere versie van 'Peter Gunn' stond op het in 1980 uitgebrachte album 'Best Of' en is in een aantal landen als single verschenen. 'Peter Gunn' is een nummer waarmee Emerson, Lake and Palmer regelmatig hun concerten gehouden tijdens hun 'Works Volume II' tour mee openden. De band huurde voor sommige concerten tijdens deze tournee een 70 koppen tellend orkest in maar moesten ze helaas vanwege financiële weer laten gaan. Het zorgde er bijna voor dat de band failliet raakte. Op het originele album speelt het orkest mee tijdens de nummers 'C'est la Vie', 'Knife Edge', op Keith Emerson's piano concerto, en op 'Pictures at an Exhibition'. Op het 'Works Live' album staan nog vier nummers met het orkest, te weten 'Fanfare for the Common Man', 'Abaddon's Bolero', 'Closer to Believing' en 'Tank'. 

{slide=Emerson, Lake and Palmer – 'Pictures at an Exhibition'}http://www.youtube.com/watch?v=rJlyqGajNWw{/slide}

{slide=Tracklisting}

Introductory Fanfare (0:52)

Peter Gunn (3:38)

Tiger in a Spotlight (4:07)

C'est La Vie (4:12)

The Enemy God Dances with the Black Spirits (Excerpt from "The Scytian Suite" 2nd Movement) (2:49)

Knife Edge (Excerpt from "Sinfonietta" by Janacek) (5:15)

Piano Concerto No 1 Third Movement (6:35)

Pictures at an Exhibition (16:15)

{/slide}

Deel: