Via V2 Records verschijnt op 12 maart het nieuwe album van The Scene, getiteld Code. Een jubileumalbum, want Code is alweer het vijftiende album van de band die in 1978 werd opgericht. Dat The Scene het al zo lang volhoudt, komt omdat het vijftal niets liever doet dan optreden. Vooral de zomerfestivals worden graag in de agenda’s bijgeschreven. Toen er over een nieuw album gesproken werd, stond al snel vast dat de energie van de optredens vastgelegd moest worden op die plaat. Die plaat is Code geworden.

‘Ik leid misschien niet meer zo’n woest rock & roll leven, maar in mijn hoofd kan het soms nog hevig stormen. Veel daarvan is terecht gekomen op deze cd. Het is daarmee een van mijn meest persoonlijke werkstukken tot nu toe. Op een ochtend werd ik wakker terwijl in mijn gedachten een droom rondspookte over een enorme explosie die in een klap de wereld veranderde. Dit is de basis voor Code.’

Op Code wordt The Scene bijgestaan door vrienden Lange Frans, Thé scoorde met Frans verleden jaar een nummer 1 hit met Zing Voor Me, en Stef Kamil Carlens (Zita Swoon). Overal is de titel van de eerste single van Code en kwam in november al uit.

Deel: