In november 2010 mocht ik kennis maken met het bijzondere stemgeluid van Rufus Kain. Zijn debuut album ‘Jong Leren’ kregen wij toen bij onze redaktie binnen en mijn nieuwsgierigheid werd gelijk gewekt. De eenvoud, de teksten….subliem! ik heb ‘Jong Leren’ daarna nog regelmatig door mijn kamer laten klinken. Vandaag hadden we de eer om zijn nieuwste EP met daarop vijf nummers te mogen ontvangen. Vol verwachting ging ik er eens goed voor zitten…..

Wederom laat Rufus horen dat hij met alleen zijn stem, een gitaar en een mondharmonica hoe simpel het is om schitterende nummers te produceren. Geen drums, synthesisers of denderende gitaarsolo’s, gewoon eenvoud en kwaliteit optima forma. Vier eigen Nederlandstalige nummers en een cover van Lucky Fonz III brengen je in vervoering en in een oase van rust. De EP is net als zijn debuutalbum geproduceerd door een lid van het Amsterdam Songwriters Guild, Mizza Hendrix (Ex-Gotcha!). Met deze EP (die van mij langer had mogen duren) heeft hij een waardige opvolger uitgebracht. (8/10)(Eigen produktie)

Beluister en/of download hier 4 tracks van ‘Breken van het ijs’.

{slide=tracklisting}

01 Cd in Cellofaan

02 Breken van het IJs

03 Hou me er niet aan

04 Boris

05 Tijd is wat ik nodig heb

{/slide}

Rufus tourt dit najaar met het reizend muziekfestival de Popronde door Nederland. Hieronder vind je de tourdata’s en de lokaties.

{slide=Popronde shows}

Delft: 29 sep – Bierhuis de Klomp

Almere: 01 okt – Platenhuis ’t Oor

Den Bosch: 07 okt – Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch

Haarlem: 15 okt – Philharmonie

Enschede: 27 okt – Antiquariaat Kruimeltje

Utrecht: 28 okt – Derat

Amersfoort: 29 okt – Inspiratieboot

Tilburg: 03 nov – Joris

{/slide}

Deel: