Gistermiddag om 14.00 uur hebben Albert Verlinde en Frank Farian het contract getekend voor de nieuwe productie van V&V Entertainment ‘Daddy Cool’. Voor deze gelegenheid bracht Frank Farian een bliksembezoek aan Nederland vanuit zijn woonplaats in Miami. Met het ondertekenen van het contract is de samenwerking officieel een feit en kunnen de voorbereidingen voor deze musicaldanssensatie doorgaan.

De musical Daddy Cool, gebaseerd op de grootste hits van Boney M en geestelijk vader Frank Farian, omvat onder meer hits als Daddy Cool, Ma Baker, Sunny, The Rivers of Babylon en I can’t stand the rain. De hitvertolkingen vormen de voornaamste leidraad van een groots opgezette dans- en zangvoorstelling. De musical verhaalt over de liefde tussen twee jonge mensen met twee totaal verschillende cultuurachtergronden. De hoofdrollen worden vertolkt door Kim Lian van Meij, Ruben Heerenveen, Jetty Mathurin, Anne-Mieke Ruyten en Joanne Telesford. Maar, de grootste rol in deze sensationele productie is met name weggelegd voor de wereldberoemde hits. Hiermee maakt deze voorstelling niet alleen het grote verschil, maar geeft daarmee ook een nieuwe dimensie aan het reguliere ‘musical’ genre.

{slide=plot}Sunny (Ruben Heerenveen) is een knappe Surinaamse jongen van 25 die maar één grote droom heeft: dansen. Met zijn dance crew ‘Sunshine’ doet hij mee aan een wedstrijd, waarmee hij zijn leven voorgoed kan veranderen.

Als Sunny de mooie Roos (Kim-Lian van der Meij) tegen het lijf loopt, staat hij ineens oog in oog met zijn eigen verleden. De twee zijn elkaar al eens eerder tegengekomen, toen Sunny als jongetje net vanuit Suriname naar Nederland kwam. Na deze hernieuwde kennismaking blijkt dat de schimmen uit het verleden nog steeds hun greep op het heden kunnen hebben. Pearl, de moeder van Sunny, en Ma Baker, de moeder van Roos, blijken een geheim te delen dat de liefde tussen Sunny en Roos zwaar op de proef zal stellen…

Tijdens een spectaculaire danswedstrijd komt Sunny achter de waarheid over zijn moeder Pearl, Ma Baker en Daddy Cool. Het is niet meer alleen de vraag of Sunny de dance battle zal kunnen winnen, maar vooral of hij voor eens en voor altijd kan afrekenen met het verleden.{/slide}

De muziek in DADDY COOL is afkomstig van hitproducer Frank Farian. Farian is niet alleen de geestelijk vader van Boney M., maar ook van Eruption (I Can’t Stand the Rain), Milli Vanilli (Blame It On The Rain) en zeer recent nog Ducksauce (met de wereldwijde monsterhit Barbra Streisand).

Deel: