Singer-songwriter Lucky Fonz III heeft vandaag nieuwe muziek uitgebracht. ‘Ik Ben Een Sukkel’ is de eerste single van zijn aankomende album en volgens hem één van zijn diepste en meest poëtische tracks. Het is een viering van de sukkel en de vrolijkheid die kan vrijkomen bij het erkennen van je eigen sukkeligheid.

Live heeft de single zich al heeft bewezen als een publieksfavoriet. Voor het nummer is een zeer bijzondere videoclip geschoten die nu te zien is. Vanaf aankomende vrijdag zijn er ook t-shirts te koop met deze boodschap voor iedereen die zich hiermee verbonden voelt. De maxisingle, met op de B-kant het nummer ‘Episode’, wordt bovendien op 4 juni gereleased op 7 inch vinyl en is nu in de voorverkoop. De nummers zijn vanaf vandaag overal te streamen.

“’Ik ben een sukkel’ gaat ook over het naar jezelf kijken, als mens in een oneindig groot universum, als iemand die nooit helemaal zal kunnen begrijpen wat het betekent om op de wereld te zijn. Maar je kan dat dus ook erkennen, accepteren en vieren. Die onwetendheid, die ‘sukkeligheid’ is namelijk ook iets moois, want het is wat we delen. Het maakt de mensheid ook tot een gemeenschap; we zijn allemaal een beetje sukkel.”
– Lucky Fonz III

Lucky Fonz III was bezig met zijn theatertour ‘Buiten De Lijnen’, maar deze werd meerdere malen verschoven. Vanaf september pakt hij de tour weer op en reist hij door 8 steden in heel Nederland. Bovendien staat hij deze zomer op verschillende festivals om zijn nummers te spelen. Zo speelt hij onder meer op De Parade. De singer-songwriter is bekend om zijn nummers met beeldende en poëtische teksten. ‘Linde met een E’ is een van zijn bekendste nummers. Dankzij meerdere (inter)nationale tours heeft Lucky Fonz III een vaste schare aan trouwe fans opgebouwd die hem al jarenlang trouw volgen.

Deel: