GRAHM is een samenwerking tussen twee vrienden die hun muziek gebruiken om te communiceren. “Het basisprincipe is een open mind en zoals bij elk ander gesprek is men soms aan het woord en soms aan het luisteren.” De symbiose tussen de twee is de belangrijkste scheppingskracht. De punten worden met elkaar verbonden en vormen zo het grotere geheel, maar individuele deeltjes worden nooit uit het oog verloren.

Na hun debuut in 2020 met de single ‘Easier’, stellen ze dit voorjaar drie singles voor, een trilogie over escapisme, rusteloosheid en leven in het nu. De eerste track is ‘Spaces’ en komt uit op 19 februari. ‘Spaces’ is een ode aan muziek als middel om naar een andere wereld te vluchten. Alles loslaten, rondzweven in je eigen kosmos en het ‘nu’ voor even vergeten. Gedreven door een houterige lo-fi drumbeat en een oldschool baslijn, begint ‘Spaces’ bedrieglijk eenvoudig. Dromerige arpeggio’s en stuiterende synths zwellen aan, doorbreken de heersende orde en lanceren de minimalistische groove naar de gelaagde stratosfeer van GRAHMs muzikale universum.

Robrecht Van Rompuy is muzikant, componist en landschapsarchitect. Zijn natuurlijke focus op structuren en vormen is duidelijk te horen in de organische soundscapes en architectonische ritmes. Voor GRAHM werkt hij samen met Micha van Amsterdam (ook bekend als Aemn Break), die een sterke achtergrond heeft in audiovisuele kunsten en een diepgaande liefde voor alles wat gesampled en gerecycleerd is. Het is deze connectie tussen hypnotiserend en onvoorspelbaar, dromerig en rechttoe rechtaan, strakke beats en organische ritmes, die het speelterrein van GRAHM bepalen.

Deel: