Op dit moment is Malford Milligan samen met zijn Southern Aces te zien als onderdeel van Johan Derksen’s theatertour ‘The Sound Of The Blues & Americana’ waar zij naast soul-klassiekers enkele eigen nummers spelen. Vanaf eind januari is de band met volledige show te zien in het Nederlandse clubcircuit. De ‘Until The Rain’ clubtour volgt na de release van de gelijknamige single die op 6 december wordt uitgebracht als bonustrack op de ‘Life Will Humble You’ 2LP Vinyl uitgave.

Op dit moment trekt Malford langs de Nederlandse schouwburgen, waarvoor hij al ruim een jaar woonachtig is in Eindhoven. Tijdens de theatervoorstelling speelt Milligan samen met zijn band ’The Southern Aces’ enkele soul-klassiekers in combinatie met een aantal eigen nummers. Vanaf januari 2020 zullen Malford Milligan & The Southern Aces met een volledige show te zien zijn op verschillende clubpodia door het land.

De sound van zijn nieuwe single ‘Until The Rain’ is vergelijkbaar met het karakteristieke Soulful Americana geluid dat we van de band kennen gecombineerd met een flinke dosis Gospel. De song is grotendeels opgenomen in Studio Moskou (Utrecht) maar gast-vocaliste Sheree Smith heeft haar gedeelte ingezongen in Jimmy LaFave’s Cedar Creek Studio (Austin, Texas), opgenomen door Jimmy’s neef Jesse LaFave. ‘Until The Rain’ is geproduceerd door Jack Hustinx en wordt uitgebracht op Royal Family Records. De track werd geschreven door de Nederlandse Americana artiest en labeleigenaar JW Roy en singer-songwriter Connor James Thuotte uit Nashville. Milligan, die in jaren-90 samen met Stevie Ray Vaughan’s ritmesectie Double Trouble furore maakte met de band Storyville wordt door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen vaak vergeleken met soul-iconen als Otis Redding, James Carr en Al Green.

Tourdata Malford Milligan & The Southern Aces:

Vrijdag 31 januari – De Smidse, Nijverdal
Vrijdag 14 februari – Heyhoef Backstage, Tilburg
Zondag 23 februari – Schiller, Aalten
Vrijdag 13 maart – Doornroosje, Nijmegen
Maandag 23 maart – Cactus, Hengelo
Vrijdag 10 april – Effenaar, Eindhoven
Vrijdag 1 mei – TivoliVredenburg, Utrecht
Vrijdag 22 mei – Podium Victorie, Alkmaar

Deel: