Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Brabant laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Brabant, de komende maand!

● 01 oktober: Royal Republic in de Effenaar

We zijn nog aan het nadampen van hun show eind 2017, dus het is meer dan goed nieuws dat we in 2019 opnieuw los kunnen op tracks als ‘Tommy Gun’. De heetste rockband uit Zweden is Royal Republic, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen! Met frisse, puntige rocksongs zijn ze met hun debuutalbum ‘We Are The Royal’ al sinds 2010 in rap tempo de wereld aan het veroveren. Deze Zweden van Koninklijke afkomst hebben het energieke gevoel van hun landgenoten The Hives erg goed begrepen, en voegen daar zelf een punky en zelfs een funky feel aan toe.

Meer info

● 06 november: Jules Deelder & Boris vd Lek in de Cacaofabriek

Twee mastodonten tezamen op de planken: het repertoire van Deelder en Van der Lek bestaat uit pakkende, robuuste stukken en prachtige ballades die aansluiten bij het beste uit een glorieus jazzverleden, met ‘tussendoor’ mooie verhalen en gedichten van Deelder.

Meer info

● 08 november: Massada in Gebouw T

Massada heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekwereld. De groep was pionier op het gebied van latin- percussierock. Op vrijdag 8 november komt Massada naar Gebouw-T! Oprichter Johnny Manuhutu legde in de jaren 70 de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat. Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland.

Meer info

● 09 november: Mark Foggo in De Pul

Liefhebbers van ska-muziek komen in De Pul helemaal aan hun trekken, want de Britse Mark Foggo komt naar Uden! Foggo is wereldwijd bekend als een dynamische zanger en podiumartiest. Hij is een van de grootste spelers in de ska-scene sinds de jaren tachtig. Hij is beschreven als een kruising tussen Mr Bean en Iggy Pop vanwege zijn maffe podiumoptredens en zijn manische uitvoeringen, gekke persoonlijkheid, uitstekende ska-songs en ongelooflijke ska-shows met hoge energie.

Meer info

● 16 november: a balladeer in Willem Twee

Marinus de Goederen, beter bekend als a balladeer, duikt deze zomer de studio in om nieuw materiaal op te nemen. En dit najaar gaat de singer-songwriter weer solo op tour. Tijdens zijn shows laat hij ongetwijfeld al het een en ander van dat nieuwe materiaal horen. En uiteraard staan de hit ‘Swim With Sam’ en andere publieksfavorieten ook gewoon op de setlist.

Meer info

● 18 november: The Waterboys in 013

The Waterboys is Mike Scott en Mike Scott is The Waterboys. Ongeacht wie er in speelt, is de Schots/Ierse band het vehikel van Mike, waarmee hij al meer dan 30 jaar prachtige folkrock maakt. Het bekendste zijn natuurlijk de 4 geweldige platen uit de jaren 80, met ‘This Is The Sea’ voorop. Het nummer ‘The Whole Of The Moon’ van die plaat werd een wereldwijde hit en is verworden tot een heuse evergreen. Na 2 ondergewaardeerde platen in de jaren 90 ging Mike Scott verder onder eigen titel, om in 2000 toch weer over te stappen naar de Waterboys-naam. Sindsdien tourde de groep veel, kreeg een Nederlandse film naar zich vernoemd en maakte nog eens 7 platen waarvan het dit jaar verschenen ‘Where The Action Is’ de jongste telg is. Verwacht een avond met gouden muziekgeschiedenis, met nummers uit het rijke oeuvre van Mike Scott en zijn Waterboys.

Meer info

● 21 november: Ilse DeLange in het Chasse Theater

Sinds haar debuutalbum ‘World of hurt’ behoort Ilse DeLange tot een van de grootste en meest gerespecteerde artiesten van ons land. Vele hit singles, #1 albums en prestigieuze awards volgden in hoog tempo. Met The Common Linnets behaalde de zangeres de tweede plaats op het Eurovisie Songfestival, waarna een #1 hit in 14 landen volgde. Na het internationale succes met The Common Linnets bracht llse DeLange na 6 jaar haar langverwachte soloalbum uit. Een moment dat niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Het album werd direct bekroond met goud en onlangs sleepte de zangeres de Edison oeuvre award in de wacht. Als verrassing kondigde zij tevens een nieuw te verwachten album genaamd ‘New Amsterdam’ aan, dat zij met niemand minder dan de geprezen T-Bone Burnett opnam in Nashville. In de theaters zal de zangeres naast veel nieuwe muziek, ook haar grote en bekende hits live ten gehore brengen.

Meer info

● 22 november: Zuco 103 in Mezz

Zuco 103 is de aartsvader van de Brazilelectro en de wegbereiders van de Tropical Bass. Na 20 jaar staan ze nog even goed op scherp. Dit jaar staat in het teken van meerdere nieuwe releases, een club- en festivaltour. Lilian Vieira, Stefan Schmid en Stefan Kruger begonnen als Rec. Al in 1999 te experimenteren met Braziliaanse sounds, gecombineerd met dance en dub. Schmid kwam met de term ‘Brazilectro’ als beschrijving voor hun muziek.

Meer info

● 23 november Laïs in Muziekgebouw Eindhoven

Het is nauwelijks voor te stellen hoe lang het geleden is dat Laïs doorbrak op Dranouter Folkfestival en de Belgische hitparades bestormde met debuutsingle ’t Smidje. Het startschot van een lange en succesvolle carrière, die binnenkort vijfentwintig mooie jaren en acht albums zal omspannen! Nu zijn ze klaar voor een bloemlezing uit eigen repertoire. Een genereuze greep uit vijfentwintig jaar Laïs vol hoogtepunten en buitenbeentjes. Een muzikale terugblik die eens te meer het unieke karakter van een bijzondere formatie bevestigt.

Meer info

● 29 november: Soft Machine in Paradox

Als een van de belangrijkste exponenten uit de Canterbury Scene werd Soft Machine een van de grootste en bekendste Engelse avant/jazz-rock bands aller tijden. Begonnen als psychedelische rockband, deelden zij eind jaren 60 het podium met bands als Syd Barrett’s Pink Floyd en de Jimi Hendrix Experience. Door de jaren heen ontwikkelden zij zich via progrock steeds meer in Europa’s als pioniers van het jazz en fusion genre.

Meer info

 

Deel: