Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Zuid-Holland laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Zuid-Holland, de komende maand!

● 01 november: Steffen Morrison in het Paard van Troje, Den Haag

Soulzanger Steffen Morrison weet met zijn veelzijdige, soms rauwe stem-geluid het traditionele soul geluid weer tot leven te wekken, met een opwindende eigen draai. Steffen groeide op in Suriname met de grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye, maar de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed bleven ook niet onopgemerkt bij de zanger.

Meer info

● 08 november: Indian Askin in de Kroepoekfabriek, Vlaardingen

Indian Askin is een ware indierock hitmachine gebleken. Debuut ‘Sea of Ethanol’ resulteerde in een lading uitverkochte shows, een Edison Award en uitmuntende topografische kennis van Nederland, daar ze zo ongeveer overal in Nederland geweest zijn. Met album twee op zak zijn staan ze op vrijdag 8 november in De Kroepoekfabriek.

Meer info

● 09 november: Jack the Ripper Rockopera in Bibelot, Dordrecht

In 1888 zaaide de beruchte seriemoordenaar Jack The Ripper angst in de straten van Whitechapel, Londen. Nog altijd is de identiteit van deze moordenaar een mysterie. Rockopera JTR1888 neemt je mee in het verhaal van Jack The Ripper. Tijdens deze bijzondere releaseshow betreden ervaren zangers en zangeressen onder begeleiding van de band Magoria het podium.

Meer info

● 14 november: The The Osmonds in De Boerderij, Zoetermeer

The Osmonds scoorden in de jaren ’70 grote hits met nummers als ‘Crazy Horses’, ‘Puppy Love’ en ‘One Bad Apple’. Daarna volgden er nog tal van hits als ‘Goin’Home’, ‘One way ticket to Anywhere’, ‘Hold her Tight’, ‘Love me for a Reason’ en ‘Having a Party’.

Meer info

● 15 november: Thin White Duke in JJ Music House, Zoetermeer

‘Heroes’, ‘Space Oddity’, ‘Ziggy Stardust’, ‘Modern Love’, ‘Rebel Rebel’, ‘China Girl’, ‘Ashes to Ashes’, ‘Let’s dance’…… Wie kent ze niet? Wie heeft er niet op gedanst? En de lijst is bijna oneindig. Bowie wordt dan ook gezien als een van de meest invloedrijkste popartiesten van de muziekgeschiedenis vanaf de jaren ’60 tot nu.

Meer info

● 16 november: Golden Earring in Ahoy, Rotterdam

De oudste nog bestaande rockband van Nederland komt weer naar Rotterdam Ahoy! Golden Earring maakte wereldhits ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When the Lady Smiles’. Wereldwijd verkocht de band miljoenen albums.

Meer info

● 17 november: Starcrawler in Rotown, Rotterdam

Starcrawler fuseert vuige garagerock van The Cramps met de shock-rock flair van Alice Cooper in de jaren zestig. De band mag Elton John en Dave Grohl al tot grote fans rekenen. Dat ze met The Black Lips hebben getoerd is ook geen verrassing. Starcrawler is net als de Lips ook één primitieve brok energie op het podium, en niet vies van een vleugje lugubere, zwarte humor.

Meer info

● 18 november: Jack Broadbent in het Paard van Troje, Den Haag

Jack Broadbent wordt de ‘King of Slide Guitar’ genoemd, en Bootsy Collins himself typeerde hem al als ‘The real thang’. Jack scheurt over zijn gitaar alsof hij er mee in zijn handen geboren is. Met John Lee Hooker, Peter Green en Robert Johnson als grote voorbeelden leerde hij zijn instrument tot in de puntjes te beheersen.

Meer info

● 22 en 23 november: The Kik met orkest speelt Boudewijn de Groot in Ahoy, Rotterdam

Na de succesvolle theatertournee in januari brengt The Kik met orkest hun eerbetoon aan Boudewijn de Groot voor de laatste keer in Nederland op vrijdag 22 en zaterdag 23 november in Rotterdam Ahoy. Tijdens het concert speelt de Rotterdamse bietband ‘Voor de overlevenden’ en ‘Picknick’, twee klassieke albums van Boudewijn de Groot, van begin tot eind.

Meer info

● 30 november: Soft Machine in De Boerderij, Zoetermeer

Soft Machine werd eind jaren ’60 opgericht en wordt gezien als pionier van het jazz fusion genre. In september vorig jaar verscheen sinds 37 jaar hun nieuwe studio album ‘Hidden Details’.

Meer info

Deel: