Vier jaar na het einde van The Opposites brengt Willem de Bruin zijn solo-album Man in Nood uit. De rapper, die onlangs nog te zien was als hoofdrolspeler van de Nederlandse speelfilm Catacombe, komt op het zeer persoonlijke album opvallend introspectief voor de dag, zoekend naar houvast terwijl de bodem onder zijn voeten is weggeslagen.

Langzaam maar zeker daalde met de jaren het besef in dat The Opposites niet zouden terugkomen—ook bij Willem. Gedurende een aantal jaar, onderbroken voor de opnamen van Catacombe, werkt hij met zijn nieuwe muzikale partner Morien van der Tang aan de bedachtzame, diep doorvoelde songs op Man in Nood. Het album laat zien dat Willem zijn existentiële crisis—met hulp—te boven is gekomen en de eerste stap uit het duister heeft gemaakt.

Tijdens de live presentatie van zijn nieuwe album voor vrienden, familie en pers liet de artiest een verpletterende indruk achter. Met een toonaangevende, vernieuwende live show verhoogt hij de lat in het hedendaagse live circuit. Een must see voor zowel de hiphop- als popliefhebber. Willem staat op 28 Februari in Theater Rotterdam.

Deel: