Kloot Per W (zie ook The Misters, The Employees, Polyphonic Size, De Lama’s, Belpop Bastards…en talrijke solo albums en projecten) is zonder meer een uniek artiest die absoluut zijn plaats verdient in het Grootboek van de Belgische Rock met een carrière die na 40 jaar nog altijd levend en wel is. Van Kloot verschenen sinds 2013 niet minder dan 10 releases: cassettes, LP’s, EP’s, singles…samenwerkingen o.m. met Buscemi. De man blijft hard doorgaan. Recent ook aan de slag met de Franse band Sandie Trash, Lavvi Ebbel en Mauro Pawlowski (single ‘Land of the Most Forgotten”).

En nu dus diep gravend naar zijn muzikale roots met dit eerbetoon aan The Velvet Underground. Kloot die zowat alle instrumenten zelf inspeelde nam met hulp van Luc Crabbe, dochter Mona en gast muzikanten Jan Blieck, Kristoff Martens en Mauro Pawlowski 15 Velvets songs op, tussen bekend en obscuurder, flirtend met de originals maar toch eigenzinnig genoeg om Reed’s composities een typische Kloot Per W twist te geven.

10 songs werden op maagdelijk wit vinyl geperst en de koper krijgt er een CD met het hele album plus 5 bonus tracks bij.

Het album wordt gereleased op 14 september, 2018. Kloot Per W gaat op tour vanaf het najaar.

Deel: