De Franse psych-rock band Holy Oysters brengt begin september zijn nieuwe EP ‘Egonomy’ uit via Distiller Records. Ook brachten ze de nieuwe video voor ‘Just So You Know’ uit. De nummers hebben invloeden van ’90s en ’00s R&B producties, samengevoegd met het dansbare indie-geluid en een vleugje Europese ‘flair’. Op ‘Egonomy’ is van alles te horen; wind- en dondergeluiden, jazzy nintendo-achtige deuntjes en zelfs een morse code bericht. De 9 nummers op de EP zijn een testament voor de bands creatieve verbeelding en vermogen om uitdagende psych-rock nummers te maken.

‘Egonomy’ werd opgenomen in voorman Max Tribéche’s huis en in de Greasy Records studio in Parijs. Steeds als een nummer was opgenomen gaf de band een feest zodat ze de energie van de muziek hetzelfde zouden ervaren als hoe het over zou moeten komen voor de luisteraar. Sinds het gelijknamige debuut van Holy Oysters in 2016 ging het snel met de band. BBC 1 en 6Music omarmde de band en de single ‘Take Me For A Ride’ stormde Spotify’s US Viral Chart in.

 

De nieuwe single ‘Just So You Know’ gaat over de frustratie van overweldigd zijn over wat er om je heen gebeurt en de angst om je naasten teleur te stellen in chaotische tijden. In de video is de Franse rapgroep Alliance Crew te zien. Zanger Max Tribéche zegt hierover: “The concept is that the Holy Oysters are the lockets and not the people wearing it, so in that first video we see rappers impersonate Holy Oysters. So, I wanted to make a contrast between the video and the music, make people feel confused by what they see, and make them wonder why do they feel confused.”

Deel: