Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Jett Rebel tijdens Metropool Open Air

Concerttip zaterdag 8 juli: Jett Rebel tijdens Metropool Open Air

‘Super Pop’ is het meest recente album van Jett Rebel, een artiest waar we er in Nederland echt maar 1 van hebben. Zijn productiviteit en talent zijn onomstreden maar nooit onbetwist, want wanneer je in Nederland je hoofd boven het spreekwoordelijke maaiveld uitsteekt dan staan er altijd wel een paar betweters of leden van de muziekgestapo paraat om de zeis ter hand te nemen. Maar Jett heeft letterlijk en figuurlijk een strot van beton en heeft daarnaast een harnasje van zelfspot. Daardoor gesterkt gaat Jelte Tuinstra door met wat hij het beste doet: muziek maken, en dan muziek die hij zelf tof vindt en waar hij achter staat. Het levert een paar ijzersterke albums op en of het nu funk, pop of lo-fi is, overal kan je er wat ons betreft “super” voorzetten.

Jett legt niet alleen voor zichzelf de lat hoog. Wil je in zijn band spelen dan moet je ook uit het juiste hout gesneden zijn en bovendien beschikken over een behoorlijk portie uithoudingsvermogen want shows klokken altijd langer dan 2 uur. Er wordt op hoog niveau gespeeld en een setlist is nooit hetzelfde want er is veel ruimte voor improvisatie. Een band dus die de kunst van het entertainen tot in de puntjes in de vingers hebben. Een concert van Jett Rebel is een belevenis. Je kan het gaan meemaken op 8 juli in de prachtige ambiance van het Openluchttheater in Hertme!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: