De Australische singer-songwriter Kate Miller-Heidke begeeft zich tussen de werelden van de klassieke muziek en hedendaagse pop. Verleden jaar bracht ze in haar thuisland het album ‘O Vertigo!’ uit dat binnenkwam op nummer 4 in de albumlijst en werd genomineerd voor een prestigieuze ARIA Award. Op 6 april verschijnt ‘O Vertigo!’ ook in Europa en speciaal voor deze uitgave nam Kate met Andy Burrows het duet ‘Share Your Air’ op, tevens de eerste single van het album. Over de samenwerking met Kate zegt Andy: “I went to see Kate sing in a small club in New York City two summers ago, it was honestly one of the best gigs I’ve ever been to. It’s a total honour to sing on this beautiful song with her”.

‘O Vertigo!’ is volledig gefinancierd via het platform PledgeMusic. Binnen drie dagen had Kate haar doel bereikt en aan het einde van de campagne stond de teller 215% hoger dan het vooraf gestelde target. Het was de snelste en succesvolste crowdfunding campagne van een Australische artiest ooit.

Kate heeft een klassieke zangopleiding gevolgd aan het Queensland Conservatorium en tourde de afgelopen jaren veelvuldig de wereld over. Ze was niet alleen te zien in clubs en op festivals als Coachella, The Great Escape, Lilith Fair, Splendour In The Grass, the Woodford Folk Festival en het Byron Bay Blues Festival, maar ook als in diverse opera’s. Verleden jaar zomer speelde Kate in het Metropolitan Opera in New York in ‘The Death of Klinghoffer’ van John Adams en vertolkte ze diverse rollen in uitvoeringen van de English National Opera en het Sydney Opera House. In 2014 maakte ze haar debuut als operacomponist voor ‘The Rabbits’, een stuk gebaseerd op het kinderboek van John Marsden.

In april en mei komt Kate Miller-Heidke naar Europa voor zes shows, waaronder op woensdag 29 april in de Tolhuistuin zaal in Amsterdam.

Video van Share Your Air feat. Andy Burrows:

Deel: