Volgend jaar wordt op zaterdag 4 juli 2015 in Utrecht het startschot gegeven voor de Tour de France. De wielerkaravaan bevindt zich dan enkele dagen in en rondom de stad die het decor vormt voor ‘Le Grand Départ’ van de 102de editie onder de noemer ‘Le Tour Utrecht’. Aan Blaudzun de eer om het officiële ‘Le Tour Utrecht’ lied te schrijven waarin zijn gevoel voor muziek, wielrennen en de stad samenkomen.

Blaudzun, echte naam Johannes Sigmond, presenteerde in maart met twee uitverkochte shows in het roemrijke Tivoli op de Oudegracht zijn nieuwe album ‘Promises of No Man’s Land’. Het album bereikte de eerste positie in de Album Top 100 en is inmiddels in meerdere Europese landen uitgekomen. De drukke festivalagenda voerde hem vorige week nog naar de Botanische tuinen van het Utrechtse Science Park, waar festival De Beschaving plaatsvond.

Zijn liefde voor de wielersport is alom bekend en hij was al meerdere keren te gast in TV programma’s als ‘De Avondetappe’ en ‘Vive Le Vélo’. Zelf klimt hij ook met grote regelmaat op de fiets; zo was hij begin juni samen met zijn broer Jakob enkele dagen te gast bij Belkin tijdens een trainingskamp in de Sierra Nevada.

De song wordt samen met een korte film over de stad Utrecht voor het oog van de wereld gepresenteerd op 22 oktober 2014, tijdens de parcourspresentatie in Parijs.

In november 2014 start Blaudzun een nieuwe Nederlandse clubtour die hij op 24 januari 2015 afsluit met zijn debuut in het nieuwe TivoliVredenburg. Kaarten hiervoor zijn in de voorverkoop verkrijgbaar.

Deel: