Prince heeft ‘Plectrum Electrum’, zijn beloofde album met zijn band 3rdEyeGirl nog niet uitgebracht, maar er zit al een nieuw solo album aan te komen. Tijdens een interview voor een Amerikaanse krant gaf Prince geen titel en release datum vrij, wel liet hij doorschemeren dat het proces nogal stroef gaat.

“Iedere nummer één hit, iedere top 10 song, alle songs in de top 40 zijn minstens 6 maanden oud. Het zou mogelijk moeten zijn dat als we nieuwe muziek hebben gemaakt dat dat gelijk gereleased kan worden”. Het nieuwe solo album zou Prince’s eerste zijn sinds het uit 2009 daterende ‘Lotusflower’. Op het nieuwe album komen tracks als ‘The Gold Standard’, een remix van ‘Funknroll’, en een rapnummer met Rita Ora. Ook ‘This Could Be Us’, geïspireerd door de beruchte #ThisCouldBeUsButYouPlayin berichten die eerder dit jaar via Twitter verspreid werden. Een van de berichten toonde Prince samen met Apollonia op een motor, een scene uit de film ‘Purple Rain’. Het is nog niet bekend of ‘True Detective Season 2’ op het album zal staan.

Eerder dit jaar kondigde Prince aan dat hij een nieuwe platendeal had gesloten met Warner Bros. voor het uitbrengen van nieuwe muziek alsmede een heruitgave van ‘Purple Rain’, die naar alle waarschijnlijkheid deze zomer in de winkels zal liggen.

Deel: