Op 13 december komt de Noord-Ierse singer-songwriter Foy Vance naar Nederland voor een eenmalig concert in Paradiso, Amsterdam.  Aanleiding voor deze show is het verschijnen van zijn tweede album “Joy of Nothing” dat op 6 september in de winkels ligt via [PIAS]. 

De zanger uit Bangor, met een voorliefde voor de traditionele southern roots, startte zijn professionele muzikale carrière in 2005. Sindsdien heeft hij een groot aantal EP’s uitgebracht, waaronder ook live materiaal. In 2007 verscheen zijn debuutalbum “Hope”, dat kon rekenen op veel positieve kritieken vanuit de Engelse muziekpers. 

Uit de hoek van de film en tv is ook veel enthousiasme gebleken. De muziek van Vance – meeslepend, groots en prachtig verrijkt met soul,- blues,- gospel- en jazzinvloeden – wordt veel in tv series gebruikt en is o.a. terug te horen in Grey’s Anatomy, Vampire Diaries en House, maar ook in de korte film The Shore, die een Academy Award in de wacht wist te slepen.  

Behalve eigen headline shows, tourde Vance o.a. ook met Snow Patrol, Marcus Foster, Michael Kiwanuka, Bonnie Raitt en Ed Sheeran. De twee laatstgenoemde artiesten hebben bovendien vocale bijdrages geleverd op zijn aankomende album “Joy of Nothing”. Op zijn website laat Vance een documentaire zien over de totstandkoming van deze plaat. Meer informatie over Vance is te vinden op http://www.foyvance.com. 

De kaartverkoop voor dit concert is reeds gestart. Kaarten zijn direct te bestellen via de website van Paradiso: http://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Foy-Vance.htm. De organisatie waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen te kopen. Kopers lopen het risico ongeldige kaarten te hebben gekocht die geen toegang tot het concert geven.

Foy2

 

Deel: