Zangeres Edsilia Rombley is deze week samen met het Metropole Orkest de studio ingedoken om nieuwe versies van bekende en minder bekende soul klassiekers op te nemen. Onder leiding van John Clayton ondersteunt het Metropole Orkest op prachtige wijze de stem van Edsilia die als geen ander soul ten gehore brengt. Het resultaat zal te horen zijn op het door Tjeerd Oosterhuis geproduceerde album ‘Sweet Soul Music’ wat dit voorjaar uitkomt.

Dat de arrangementen van deze soul klassiekers in zeer goede handen zijn blijkt wel aan de bijzondere dirigent John Clayton die geen onbekende is in dit genre. Zo heeft de Grammy Award winnaar veelvuldig samengewerkt met Quincy Jones (Michael Jackson, Sarah Vaughan), Tommy Lipuma (Miles Davis, Diana Krall), George Benson en Gladys Knight. Daarnaast heeft de dirigent/bassist/componist muziek geschreven en gearrangeerd voor muzikale grootheden als Diana Krall, Natalie Cole, Dee Dee Bridgewater en Nancy Wilson.

Het idee om een soul album op te nemen ontstond bij Edsilia door haar voorliefde voor soul muziek en doordat het een grote droom was om een keer een soulalbum met het Metropole Orkest op te nemen. Voor de repertoire keuze heeft Edsilia de hulp ingeroepen van muziekkenner Leo Blokhuis, die net als Edsilia een grote soulliefhebber is.

Edsilia: “Ik heb het altijd al geweldig gevonden om met het Metropole orkest te mogen optreden, maar om nu zo’n album te maken waarop ik een aantal van mijn favoriete soul songs mag opnemen is echt bijzonder gaaf! Een geweldige ervaring daarbij is dat ik mocht samenwerken met John Clayton! Wat is dat een bijzondere man! Hij geeft je zelfvertrouwen en haalt het beste uit mij maar ook uit het orkest! Dit staat voor nu echt boven aan mijn lijstje van mooiste ervaringen in mijn muziek carrière! Wauw! om nooit te vergeten!” ‘Sweet Soul Music’ komt dit voorjaar uit.

Deel: