Sta je te popelen om jouw favoriete artiest in levenden lijve te zien, maar ben je nét te laat met het bemachtigen van tickets voor zijn of haar concert? Dan kun je een aantal tips opvolgen die je misschien kunnen helpen om de teleurstelling een beetje te sussen. De kans is namelijk aanwezig dat je jouw favoriete artiest tóch kunt zien. Hoe? Dat vertellen we je in de onderstaande blog.

Tip 1. Probeer tickets te scoren bij een wederverkoper

Stel je voor: je had er zo naar uitgekeken om jouw favoriete artiest live te zien optreden, maar je bent net te laat met het kopen van tickets. Helaas, maar gelukkig hoef je nog niet getreurd te zijn. Er zijn namelijk vast nog wel andere manieren hoe je toch nog aan een ticket kunt komen. Zo kun je bijvoorbeeld tickets zien te scoren bij een wederverkoper zoals GoTicketShop. GoTicketShop biedt allerlei tickets aan van verschillende concerten, festivals en evenementen voor een scherpe prijs. Voor concert tickets kun je hier dus nog zeker een poging wagen. Vaak kun je hier ook nog kiezen uit verschillende soorten tickets, zoals een zit- of staplek. En het grootste voordeel: jij kunt gewoon bij het concert zijn!

Tip 2. Probeer tickets te scoren voor een ander tijdstip

Een concert vindt over het algemeen meerdere dagen achter elkaar plaats. Zo kan het zijn dat een artiest een tour doet door het land en dus op verschillende plekken en tijdstippen te zien is. Dat geeft je bovendien ook weer meer kans om jouw favoriete artiest te zien optreden en hiervoor dus tickets te kopen. Een artiest kan natuurlijk ook naar het buitenland gaan om daar zijn of haar zangkunsten te laten zien. Je kunt ook proberen om hiervoor tickets te bemachtigen. Zo is een concert in Duitsland of België nog relatief dichtbij. Daarnaast is dit ook meteen een goede reden om er een weekendje weg van te maken. Het is dus zeker een tip om te kijken of er meerdere optredens van het concert plaatsvinden.

Tip 3. Ga naar een festival waar jouw favoriete artiest optreedt

In Nederland zijn de lentes en de zomers gevuld met verschillende festivals. Er zijn veel populaire festivals zoals Pinkpop en Lowlands waar ieder jaar weer duizenden mensen op af komen. Maar het festival is er natuurlijk maar voor een ding: artiesten zien optreden en genieten van live muziek. Op dit soort festivals komen ook de grootste artiesten voorbij, en misschien is dit ook wel een uitgelezen kans om alsnog jouw favoriete artiest te kunnen zien. De kans is wel aanwezig dat je dan wel iets korter jouw favoriete artiest op het podium ziet, maar je kunt in ieder geval zeggen dat je hem of haar wél live hebt gezien. Bovendien is een festival ook erg leuk, sfeervol en je kunt de hele dag genieten van muziek.

Tip 4. Wees er op tijd bij

Een tip waar je wellicht nu niet heel veel aan hebt, maar wél als de artiest een andere keer komt optreden bij jou in de buurt: zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Je bent er nu namelijk wel achter gekomen hoe snel de tickets uitverkocht kunnen raken. Zorg ervoor dat je gewoon in de wachtrij blijft staan en probeer desnoods met meerdere personen de tickets te bemachtigen. Als dit ook niet is gelukt, kun je weer kijken bij een wederverkoper. Maar ook hier geldt natuurlijk: zorg er wel voor dat je er op tijd bij bent. Alleen door op tijd jouw tickets te scoren, ben je verzekerd van een plekje bij jouw favoriete concert en kun jij jouw favoriete artiest in levenden lijve zien.

Deel: