Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Nicki Minaj @ Ziggo Dome.

Concerttip donderdag 23 mei: Nicki Minaj @ Ziggo Dome

Nicki Minaj werd de eerste vrouw die meer dan 100 Billboard Hot 100-hits scoorde met een verbazingwekkende totale invoer van 133 noteringen tot nu toe (het hoogste aantal onder vrouwelijke hiphopartiesten). Dit omvat drie nummer 1-hits, meer dan 70 Top 40-hits (ook een record onder vrouwelijke hiphopartiesten) en 23 Top 10-hits (opnieuw een record onder vrouwelijke hiphopartiesten). Als songwriter heeft ze ook het record voor de ‘Meeste Billboard Hot 100-noteringen bij vrouwen in de jaren 2010’.

Naast muziek heeft Minaj talloze tv- en filmoptredens gemaakt, waaronder als jurylid bij ‘American Idol’ en in films als ‘The Other Woman’ uit 2014 naast Kate Upton, Cameron Diaz en Leslie Mann, en ‘Barbershop: The Next Cut’ uit 2016. Ze heeft ook deals gesloten met Fendi, Adidas, H&M, Diesel, Mercedes-Benz, Sprint en Pepsi, een nagellakcollectie uitgebracht met OPI en was het gezicht van MAC’s Viva Glam-campagne. Haar gebrandmerkte lippenstift was volgens Racked de bestverkochte Viva Glam-lippenstift aller tijden van het merk. Niet te vergeten is ze mede-eigenaar van TIDAL, en haar BEATS 1 QUEEN-radioshow valt op als de best beoordeelde show in de geschiedenis van Apple Music.

Deel: