Bereid je voor op een muzikale sensatie die je niet wilt missen! De dynamische band The Effect staat klaar om Nederland te veroveren met drie spectaculaire optredens. Deze optredens beloven een unieke ervaring te worden, vol energie en onvergetelijke momenten.

The Effect: Eensamensmelting van muzikale krachten

The Effect bestaat uit vier getalenteerde muzikanten die elkaar op het perfecte moment vonden: Trev Lukather (gitaar, producer), Nic Collins (drums), Steve Maggiora (toetsen), en Emmett Stang (zang). De bandleden hebben allemaal een indrukwekkende achtergrond in de muziekindustrie. Trev Lukather, zoon van Steve Lukather van Toto, heeft zich bewezen als soloartiest en producer. Nic Collins, zoon van Phil Collins, heeft getourd met zijn vader en andere iconische bands zoals Genesis en Mike + The Mechanics. Steve Maggiora heeft de wereld rondgereisd met Toto, en Emmett Stang heeft viraal succes behaald met zijn muziek. Deze muzikale krachtenbundeling vond plaats in Trev’s thuisstudio in Los Angeles, waar de band hun kenmerkende geluid ontwikkelde: een mix van stadionrock en pop. Hun debuutsingle ‘Unwanted’ geeft een voorproefje van wat fans kunnen verwachten van hun live optredens​ .

De nieuwste samenwerking van The Effect is overigens met niemand minder dan Journey zanger Steve Perry, die zijn fenomenale stem leent aan the effect voor de remake van de Journey klassieker ‘I Could have been with you’.

The Effect Live in Nederland:

Als onderdeel van een Europese tournee staat the Effect op drie Nederlandse podia, namelijk op 14 juni bij Cpunt in Hoofddorp, op 15 juni in Den Bosch bij poppodium Willem II en de dag erna in de Boerderij in Zoetermeer. Een avond vol krachtige riffs, meeslepende melodieën en een sfeer die je niet snel zult vergeten. Het publiek kan een onvergetelijke show verwachten waarin de band hun muzikale talenten volledig tot uiting laat komen.The Effect combineert de ervaring en virtuositeit van elk bandlid om een unieke en opwindende live ervaring te creëren. Hun muziek is een mix van stadionrock en pop, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek. Of je nu een diehard rockfan bent of gewoon op zoek bent naar een geweldige avond uit, deze optredens bieden iets voor iedereen. De band heeft al bewezen dat ze grote podia aankunnen door hun tournees en samenwerkingen met artiesten als Billy Idol en Toto. Nu is het tijd voor het Nederlandse publiek om de magie van The Effect live te ervaren. Wie weet is er zelfs wel een verrassing te verwachten tijdens een of meerdere van deze optredens.

Deel: