I Prevail is een metalcore band met een uniek en eigen geluid dankzij hun combinatie van heavy metal, hardrock en elektronische elementen. De band is te herkennen aan hun intense zang afgewisseld met rap en grunts maar ook harde gitaarriffs en stevige beats. Na een jaar waren ze weer terug in Nederland in de Afas Live. Dit keer voor hun ‘True Power’ tour, in een bijna dubbel zo grote zaal als vorig jaar.

Het concert van I Prevail op zondag 19 mei was er een om niet snel te vergeten. Na een stevige opening met ‘There’s Fear in Letting Go’ en ‘Body bag’, kondigde Eric Vanlerberghe (co-zanger, rapper en unclean vocals) aan dat zijn mede zanger Brian helaas nog niet aanwezig kon zijn bij de tour vanwege een operatie aan zijn stembanden. Dylan (gitarist en backing vocalist) nam de teksten van Brian overgenomen tijdens dit concert en de EU tour. Na wat sceptisch commentaar op socials over het missen van Brian, bleek het gemis mee te vallen, Dylan was namelijk een prima invaller. De kwaliteit van het concert leed er niet onder.

De energie in de zaal was voelbaar. Het publiek was enthousiast aan het meezingen, moshen en springen. Een hoogtepunt van de avond was de verrassende cover van Taylor Swift’s ‘Blank Space’ wat een beetje voelde als een “punk-goes-pop” throwback. Na deze meezinger mocht het publiek genieten van het tour debuut van ‘I Am Visceral’, gepaard met een flinke cirkel pit werd deze goed ontvangen. Het publiek ging volledig los tijdens ‘FWYTYK’, waarbij een bijna zaal vullende moshpit en een indrukwekkende wall of death ontstonden. Ook ‘Judgement Day’ zorgde voor veel actie met een gigantische circle pit. De band hield hierna nog een kleine toespraak van dankbaarheid dat ze dit jaar in een dubbel zo grote zaal stonden als vorig jaar.

De lichtshow was spectaculair en droeg bij aan de intense sfeer van de avond. ‘Choke’ en ‘Judgement Day’ werden met veel energie uitgevoerd en als afsluiter voor het reguliere gedeelte van de set bracht de band ‘Hurricane’. Het publiek kon echter geen genoeg krijgen, en de band kwam terug voor een encore met ‘Bow Down’ de avond werd écht afgesloten met ‘Gasoline’. Een krachtige en passende afsluiter van een memorabele avond.

Het concert van I Prevail was een indrukwekkende ervaring vol energie en spektakel. De band bewees wederom waarom ze een van de meest geliefde acts in hun genre zijn, en het publiek heeft genoten van een avond vol energie en opwinding.

Foto’s (c) Dewi van Zeggelaar

Deel: