De bovenzaal van Paradiso vulde zich met een aantal Neve-fans op de druilerige woensdagavond. Voor zowel haar fans als haarzelf was dit een speciale avond; haar eerste headline show. Hoewel er een matige opkomst was, kijkende naar het grote gat achterin de zaal, betuigde de Ierse zangeres direct haar liefde. Ze was gewend dat niemand haar kende en dat ze zichzelf altijd moest voorstellen. Nu wist echter het gehele publiek wie ze was. Een moment om erg trots op te zijn, zoals ze zelf aangaf.

Ze startte het intieme optreden met het nummer ‘To The Moon’. Hier hadden de fans direct een verrassing voor haar: de gehele zaal hiel een hartje omhoog met de geschreven tekst ‘To the moon and back’. Op het einde van het nummer kreeg ze een hartje van een fan en die bewaarde ze veilig backstage.

Bij het nummer ‘Brutally Honest’ wisten de fans precies wat ze moesten doen: schreeuwen. Backing vocals heeft de Ierse niet meer nodig, daar heeft ze nu haar fans voor. De uptempo energie bleef tot aan het nummer ‘What Are You Willing To Do?’ en hierna begon het emotionele stuk van de setlist.

Deze trapte ze direct af met het serene ‘Should’ve Been Us’. Ze schrok ervan hoe luid het publiek mee kon zingen, wat alleen nog maar meer werd naarmate ze bij de covers aankwam. Ze zong ‘California Kingbeds’ (oorspronkelijk van Rihanna) en ‘Car’s Outside’ (oorspronkelijk van James Arthur). Voor die laatste had ze gekozen omdat ze begin dit jaar met hem mee is geweest op tour, en ze haar dankbaarheid naar James wilde uiten. Hoewel beide versies erg anders waren dan origineel, raakten haar klanken precies die noten die nodig zijn om het publiek te raken.

Het krachtige ‘Blood On The Walls’ gaf zowel Neve als het publiek het ‘boss girl’-gevoel, de energie spatte er vanaf en het leek meer op een schreeuwtherapie-sessie, maar dat is wat het nummer kracht geeft. ‘Sugarcoats’ is een nummer wat ze in Paradiso aankondigde als een nieuwe single, nog nergens uitgebracht en nog nooit eerder gezongen. Ondanks de zenuwen van de zangeres wist ze het publiek heel goed mee te krijgen.

Ze sloot af met twee van haar bekendste nummers, ‘Guyfriends’ en ‘Midnight’. Ze bereide het publiek voor op haar toekomstige shows in de Johan Cruijff ArenA, waar ze van droomt, en gaf aan dat de encore dan zou bestaan uit ‘Midnight’ en ‘Want You Back’. De bezoekers van de Amsterdamse kerk, omgebouwd naar concertzaal, willen haar zeker terug, dat bleek aan het daverend slotapplaus dat als een echo door de zaal klonk. ‘Until the next time,’ kwam nog uit de boxen, waarna het geluid langzaam doofde.

Foto’s (c) Ilona van der Hoek

Deel: