Vele mensen zullen Calum Scott kennen door zijn cover van ’Dancing On My Own’. Het nummer is van origine van Robyn, maar door de jaren heen is Scott het gezicht geworden van het nummer. Hij brak door tijdens Britain’s Got Talent in 2015, ondanks hij niet won. Zingen was vanaf jongs af aan al zijn droom, hij is ook niet de enige in de familie die zingt, zijn zus is namelijk ook zangeres. Zondagavond stond hij in de Melkweg.

Het publiek bestond voornamelijk uit wat oudere fans. Velen waren met hun partner. Dit was de tweede uitverkochte show van Calum Scott. Toen de lichten dimden kwam zijn band opgelopen. Naast de twee gitaristen, een drummer en een pianist, kwamen twee vrouwen opgelopen. De een hield een cello vast en de ander een viool. Later ontwikkelde dit zich tot een prachtig geheel. Het gaf een extraatje aan het optreden. Toen het moment daar was, kwam Calum Scott aangelopen. Hij droeg een wit pak, terwijl alle bandleden zwart droegen.
Calum Scott betoverde het publiek met zijn onmiskenbare stem en innemende persoonlijkheid. Het was een avond doordrenkt van emotie, oprechtheid en muzikaliteit, waarbij Scott zijn fans meenam op een reis door zijn repertoire en zijn hart.

Vanaf het moment dat Scott het podium betrad, werd het duidelijk dat dit geen gewoon concert zou zijn. Zijn aanwezigheid alleen al vulde de zaal met een energie die voelbaar was tot in de verste hoeken. Hij opende met een krachtige uitvoering van zijn hit ‘You Are the Reason’, waarbij zijn stem de ruimte vulde met een diepe emotionele intensiteit. Het was niet alleen Scott’s vocale talent dat de avond domineerde; het was ook zijn vermogen om een connectie te maken met zijn publiek. Tussen de nummers door deelde hij persoonlijke verhalen en ervaringen, waardoor de luisteraars zich dichter bij hem voelden. Het was alsof hij niet alleen optrad, maar ook vrienden uitnodigde in zijn eigen intieme muzikale wereld.

Scott was verbonden met de zaal op een manier dat tegenwoordig nog weinig te zien is. Hij speelde met zijn Nederlandse woordenschat en zocht naar manieren om nog meer te verbinden met zijn publiek. Hij heeft ontzettend mooie speeches gegeven, om de fans op het hart te drukken dat het tonen van je emoties goed is. Hij gaf ook duidelijk aan dat het zijn doel was om mensen te laten huilen en nieuwe verhalen te vertellen. Het was haast te vergelijken met een therapiesessie.


Hoogtepunten van de avond waren onder meer Scott’s ontroerende vertolkingen van nummers als ‘Dancing On My Own’ en ‘No Matter What’, waarbij zijn stem zowel kracht als kwetsbaarheid uitstraalde. Het publiek werd meegesleept door de emotionele reis die hij creëerde, en er was geen moment van verveling of afleiding. Naarmate het concert zijn hoogtepunt bereikte, werd de sfeer in de zaal steeds intenser. Scott wist het publiek te betoveren en zijn vermogen om elke noot tot leven te brengen. Zijn band, die hem perfect aanvulde met hun muzikaliteit en energie, droeg bij aan de algehele magie van de avond. Als er één ding is dat duidelijk werd tijdens het concert van Calum Scott in de Melkweg, is het wel dat hij niet alleen een buitengewoon getalenteerde artiest is, maar ook een ongelooflijk mens. Zijn eerlijkheid, passie en toewijding aan zijn kunst maakten van deze avond een ervaring die het publiek niet snel zal vergeten.

In een wereld vol hectiek en chaos bood het concert van Calum Scott een welkome ontsnapping, een moment van pure emotie en schoonheid. Het was een herinnering aan de kracht van muziek om mensen samen te brengen en harten te raken, en een bevestiging van Scott’s status als een van de meest oprechte artiesten van deze tijd. Het was een achtbaan van emoties, Calum Scott heeft laten zien wat voor prachtig persoon hij is.

Foto’s (c) Marjolein van Veldhuizen

Deel: