Fervents, de Luikse punkband, is terug met een knaller van jewelste! Na twee jaar sinds de release van hun eerste EP, met het onstuimige ‘Billy’ als drijvende kracht, zijn ze terug de studio ingedoken om vijf ruigere, donkerdere nummers op te nemen, geïnspireerd door de grunge- en hardcore punkscene. Geworteld in abrupte ritmes en onstuitbare melodieën, laten de drie stemmen van de band unaniem hun stem horen tegen het huidige sociale conformisme, de strijd tegen alledaagse verslavingen en de zoektocht naar een beter leven.

Met krachtige live-optredens heeft Fervents een solide reputatie opgebouwd in het live-circuit, waarbij ze meer dan 30 concerten hebben gespeeld in België, Engeland en Nederland, en het voorprogramma hebben verzorgd van bands als Kills Birds, Cloud Nothings, Flat Worms en SONS. Na het succes van hun eerste EP keert de band terug met vijf ruigere en donkerdere nummers, geïnspireerd door de grunge- en hardcore punkscene. Met krachtige optredens hebben ze een solide reputatie opgebouwd in het live-circuit, en ‘Faith’ belooft een meeslepend verhaal te bieden dat de diepten van de menselijke ziel verkent.

‘Faith’ is de nieuwste single van de punkband Fervents uit Luik, uitgebracht op 10 april 2024 door Capitane Records. In een wereld waar vluchten soms onvermijdelijk lijkt en ballingschap het enige pad, neemt ‘Faith’ je mee op een emotionele achtbaan van onthechting. Fervents biedt een meeslepend verhaal dat de diepten van de menselijke ziel verkent terwijl deze wanhopig zijn toevlucht zoekt in een getormenteerde wereld.

‘Faith’ voert ons mee op een tumultueuze reis, in de voetsporen van zij die op zoek zijn naar het zogenaamde beloofde land, een bestemming die vaak onbereikbaar en altijd onherbergzaam is. Het nummer benadrukt de moeilijke keuzes die mensen soms moeten maken, waarbij ze de onzekerheid van ballingschap verkiezen boven de afgrond van de maatschappij die hen heeft afgewezen.

Deel: