De Amerikaanse zanger Eric Carmen is maandagavond overleden. Dat is bekend gemaakt door zijn vrouw Amy. Eric Carmen was een Amerikaanse singer-songwriter en muzikant die bekend stond om zijn hit ‘Hungry Eyes’. Hij werd geboren op 11 augustus 1949 in Cleveland, Ohio. Carmen begon zijn muzikale carrière als lid van de band The Raspberries, waar hij fungeerde als zanger, gitarist en songwriter.

In de vroege jaren 1970 genoot The Raspberries van matig succes, maar het was Carmen’s talent voor het schrijven van pakkende popmelodieën dat de aandacht trok. Hun nummer ‘Go All the Way’ werd een grote hit en vestigde Carmen als een opkomend talent in de muziekindustrie. Na het uiteenvallen van The Raspberries in 1974 begon Carmen aan een succesvolle solocarrière. Hij bracht een reeks albums uit waarvan enkele van zijn bekendste nummers afkomstig zijn, waaronder ‘All by Myself’ en ‘Never Gonna Fall in Love Again’. Zijn stijl werd gekenmerkt door zijn krachtige stem, melodieuze composities en emotionele teksten.

In 1987 bereikte Carmen zijn grootste solo-succes met het nummer ‘Hungry Eyes’, dat deel uitmaakte van de soundtrack van de film ‘Dirty Dancing’. Het nummer werd een enorme hit en vestigde Carmen als een van de toonaangevende popartiesten van zijn tijd. Ondanks zijn succes als soloartiest, bleef Carmen actief in de muziekindustrie als songwriter en producer voor andere artiesten. Zijn invloed op de popmuziek werd erkend door zijn opname in de Songwriters Hall of Fame.

Naarmate de jaren verstreken, bleef Carmen een gerespecteerde figuur in de muziekindustrie, zij het met een iets lagere zichtbaarheid dan in zijn hoogtijdagen. Hij bleef echter optreden en zijn muziek bleef geliefd bij fans over de hele wereld. Eric Carmen op maandagavond op de leeftijd van 74 jaar.

Deel: