Khruangbin keert terug met een nieuw album en een Europese tournee, die ze in november 2024 naar Amsterdam brengt. De release van ‘A LA SALA’, het vijfde album dat op 5 april verschijnt, brengt de band voor een optreden naar AFAS Live in het kader van hun wereldtournee. De vorige keer dat de driekoppige formatie Amsterdam aandeed, trad het op in dezelfde zaal. Dat optreden was uitverkocht.

Bedwelmende optredens
Khruangbin brak in Nederland door ten tijde van het tweede album ‘Con Todo el Mundo’ na een zeer succesvol optreden op het Best Kept Secret Festival 2018. De band uit Houston, Texas staat bekend om zijn bedwelmende optredens en eclectisch geluid. De bijzondere sound en de sfeervolle optredens maken de band uniek en zorgen voor optredens die iedere keer anders zijn; niet voor niets bracht de band al vijf live-albums uit.

Unieke sound
Khruangbin betekent ‘vliegtuig’ in het Thais. Het past bij een band die grenzen, culturen en genres combineert en overstijgt. De sound van het trio is grotendeels instrumentaal en lastig te duiden. Het bevat elementen uit rock, surfmuziek, Thaise funk, psychedelica, soul en dub en daarmee als geen enkele andere band. Bijzonder is dat de band binnen het eigen geluid telkens nieuwe wegen inslaat en het eigen universum blijft verkennen en verruimen, waardoor geen twee albums hetzelfde klinken zonder dat het eigen karakter verloren dreigt te gaan. Het levert ze naast waardering van critici en muziekliefhebbers ook wereldwijd uitverkochte concerten op.

Internationaal succesvol
Hun muzikale reis begon in 2015 met debuutalbum ‘The Universe Smiles Upon You’. De internationale doorbraak volgde in 2018 met ‘Con Todo El Mundo’, dat ook in Nederland in de hitlijsten belandde. Opvolger ‘Mordechai’ bereikte in 2020 zelfs de vijfde plek van de Nederlandse albumcharts. Datzelfde jaar gingen Laura Lee Ochoa (bas), Mark Speer (gitaar) en Donald ‘DJ” Johnson (drums, toetsen) de samenwerking aan met soulzanger Leon Bridges voor twee EP’s: ‘Texas Sun’ (2020) en ‘Texas Moon’ (2022). Met de Malinese gitarist Vieux Farka Touré bracht de band in 2022 met het album ‘Ali’ een eerbetoon aan de legendarische Ali Farka Touré, een van Afrika’s grootste muzikale helden. Met nieuw album ‘A LA SALA’ met de singles ‘A Love International’ en ‘May Ninth’ in de achterzak heeft Khruangbin genoeg materiaal voor een opnieuw uniek optreden in AFAS Live op 1 november 2024.

Deel: