Stone Foundation komt naar Nederland. De band viert tijdens hun aankomende tournee hun 25 jarig succes, alsmede met de release van ‘Standing In The Light’, dat op 30 juni 2023 via 100 Percent Records zal uitkomen. ‘Standing In The Light’ zal het beste van de band in die kwarteeuw bevatten, evenals andere nummers van hun tien studioalbums. De band brengt het verhaal ook helemaal bij de tijd met de toevoeging van twee gloednieuwe tracks. Met deze collectie hoopt de band hun rijke succesverhaal voort te zetten. Hun laatste vier albums bereikten allemaal de top 40 in het Verenigd Koninkrijk (Album Chart) en de top 10 in het Verenigd Koninkrijk (Independent Chart & Vinyl Chart), inclusief natuurlijk ‘Outside Looking In’ uit 2022.

De release zal worden voorafgegaan door de release van de single ‘B What U R’ en het album zal worden gevolgd door de release van nog een single met ‘Summer Feeling’ die op 27 maart op digitaal formaat en 7” wordt uitgebracht. De band is groot voorstander van het 7” formaat en heeft een reeks #1 hits gehad in de Vinyl Singles Chart, waardoor ze een van de meest succesvolle artiesten op die hitlijst in de jaren ’10 zijn geworden in thuisland Engeland.

Door de jaren heen heeft de band regelmatig samengewerkt met Paul Weller, die zingt op een aantal van hun nummers. Hij heeft in de afgelopen tien jaar frequent met hen samengewerkt, zowel aan de Stone Foundation-catalogus als aan zijn eigen solowerk. ‘Standing In The Light’ heeft daarnaast ook een indrukwekkende lijst van samenwerkingspartners van Britse bodem (Paul Weller, maar ook Mick Talbot, Dr. Robert, Graham Parker en meer) alsmede de beste Amerikaanse soulstemmen (Durand Jones, Melba Moore, Bettye LaVette, William Bell, Nolan Porter & meer).

‘Standing In The Light’ is opnieuw een grote stap voorwaarts voor deze voortdurend evoluerende band. In de afgelopen jaren heeft de vand dan ook gespeeld op Glastonbury en uitverkochte headline shows gehad in London’s Shepherd’s Bush Empire en de Electric Ballroom. Stone Foundation heeft daarnaast opgetreden met Madness, The Specials, Jamiroquai, Mavis Staples en Paul Weller. Stone Foundation mag dan wel tien studioalbums en 25 jaar samen zijn, maar voelt zich nog steeds als de underdog. ‘Standing In The Light’ zou wel eens het podium kunnen bieden dat ze verdienen.

De 8-koppige soulband Stone Foundation zal op 26 september naar Patronaat Haarlem komen voor een exclusief concert in Nederland, waarbij we nu al kunnen aankondigen dat The Style Council-oprichter Mick Talbot mee zal spelen.

Deel: