Op 13 februari trapte de Britse popster en singer-songwriter Maisie Peters het Europese deel van haar ‘The Good Witch Tour’ af in Gent. Ze liet het publiek versteld staan van haar talent en charme. Nadat ze over de hele wereld stadionshows opende voor Ed Sheeran’s ‘Mathematics Tour’ is ze nu bezig aan haar eigen, grootste tour tot nu toe. In tegenstelling tot haar debuut album ‘You Signed Up for This’, dat hoofdzakelijk gericht was op liefdesverdriet, is ‘The Good Witch’ een album dat vooral gaat over persoonlijke groei. Met haar sassy teksten, een vleugje ironie en zelfspot zingt ze over haar ervaringen en gevoelens.

Voorafgaand aan het concert bood Maisie Peters een exclusieve VIP-sessie aan voor een select publiek. Plotseling verscheen ze op het podium in alledaagse kleding, en haar down-to-earth houding maakte meteen indruk. Met een knipoog brak ze het ijs door te zeggen: “Zoals jullie zien, heb ik een nieuwe trui in mijn rotatie. Vanaf nu zal ik deze dragen tijdens elke pre-show van de Europese tour om de traditie in ere te houden.” Tijdens deze intieme set zong ze akoestische nummers die niet op de officiële setlist stonden. Bovendien konden fans verzoeknummers aanvragen en vragen stellen. Als kers op de taart sloot ze de VIP-ervaring af door met haar fans op de foto te gaan. Een onvergetelijk moment voor de gelukkige aanwezigen!

Maisie Peters is een ware entertainer die zich helemaal thuis voelt op het podium. De singer-songwriter heeft een sterke band met haar fans, wat duidelijk wordt door de interactie met het publiek. Ze heeft een scherp gevoel voor humor. Zo vertelde ze naar aanleiding van de nieuwe setlist: “Mijn teksten bevatten zoveel woorden. Je zou denken dat ik ze allemaal makkelijk kan onthouden, aangezien ik degene ben die ze heeft geschreven, maar niets is minder waar. Dus als jullie de lyrics weten, zing alsjeblieft mee en zing LUID.” De fans werden betrokken bij elk nummer en het volume ging serieus de hoogte in.

De setlist had voor ieder wat wils: een mix van interactie met het publiek, uitgebreide bandoptredens en intiemere akoestische nummers met alleen Maisie en haar gitaar. Het dak ging er af toen de Britse haar hit single ‘Cate’s Brother’ bracht. De zangeres deelde het podium met haar bandleden Tina, Joel, and Jack. De sterke connectie tussen de vriendengroep was duidelijk zichtbaar tijdens het nummer ‘The Band and I’, een nostalgisch lied dat terugblikt op avonturen die ze samen deelden tijdens hun eerste tour samen. Maisie Peters heeft een unieke stem, een originele stijl en een geweldige persoonlijkheid. Ze laat zien dat ze niet alleen een getalenteerde singer-songwriter is, maar ook een artiest die haar publiek weet te betoveren.

Foto’s (c) Silke Vlyminck

Maisie Peters Setlist VIERNULVIER, Ghent, Belgium 2024, The Good Witch Comes to Europe

Deel: