Vanwege de grote belangstelling voor de concerten van Adele in Munchen, zijn vandaag 4 extra concertdata toegevoegd aan de reeks. Naast de al eerder aangekondigde datums op 2, 3, 9 en 10 augustus, komen er nu concerten bij op 14, 16, 23 en 24 augustus.

De concerten van Adele vinden plaats op een speciaal vormgegeven buitenpodium, dat exclusief is gecreëerd voor deze speciale shows. De op maat gemaakte arena beschikt over een combinatie van zittribunes en staanplaatsen met een totale capaciteit voor 80.000 personen per avond. De exclusieve Europese shows zijn de eerste optredens sinds 2016 die Adele op het vasteland van Europa geeft.

Adele Laurie Blue Adkins, beter bekend als Adele, werd geboren op 5 mei 1988 in Tottenham, Londen. Ze groeide op in een arbeidersgezin en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor muziek. Adele studeerde af aan de BRIT School for Performing Arts & Technology, waar ook andere bekende artiesten hun opleiding genoten.

De zangeres brak door in 2008 met haar debuutalbum ’19’, waarvan het nummer ‘Chasing Pavements’ haar internationale bekendheid bracht en haar meerdere Grammy Awards opleverde. Haar onmiskenbare soulvolle stem, gecombineerd met krachtige en emotionele songwriting, maakte haar al snel een van de meest geprezen artiesten in de muziekindustrie. Het album ’21’ uit 2011 betekende een keerpunt in Adele’s carrière. Met hits als ‘Rolling in the Deep’ en ‘Someone Like You’ brak ze wereldwijde verkooprecords en ontving ze talloze onderscheidingen, waaronder zes Grammy Awards in één avond. ’21’ is een van de best verkochte albums aller tijden. Na een periode van rust en het starten van een gezin, keerde Adele in 2015 terug met haar derde album, ’25’. Het album bevatte hits als ‘Hello’ en ‘When We Were Young’ en werd opnieuw een enorm commercieel succes.

“A one off, bespoke pop up stadium designed around whatever show I want to put on? It’s thousands of miles closer to so many people that couldn’t make Vegas plus the capacity for whoever might want to come and I couldn’t think of a more wonderful way to spend my summer.”

Adele is momenteel bezig met het laatste deel van haar zeer geprezen Las Vegas-residentie ‘Weekends With Adele’, die loopt tot half juni. ‘Weekends With Adele’ heeft lovende kritieken ontvangen van zowel fans als critici. Aan het einde van deze optredens heeft Adele maar liefst 50 ‘Weekends With Adele’-data (100 shows in totaal) gespeeld. Daarnaast verraste ze in 2022 ook haar Britse publiek tijdens haar uitverkochte shows in London Hyde Park. Zowel Las Vegas als Londen werden geprezen als echt iconisch, en nu brengt ze de geheel nieuwe ervaring naar haar Europese fans.

Deel: