De Amerikaanse heavy metalband Avenged Sevenfold, door fans vaak afgekort tot A7X, viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. In die 25 jaar heeft het vijftal uit Huntington Beach, Californië een indrukwekkend cv opgebouwd. Ooit begonnen als metalcoreband, is de groep uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en invloedrijke heavy metalbands van hun tijd. Wereldwijd verkocht de band meer dan 10 miljoen albums, waaronder twee opeenvolgende nummer 1-albums op de Billboard’s Top 200 Albums-chart. Bovendien hebben ze meer dan een miljard videoviews en meer dan een miljard streams op Spotify.

Inmiddels is Avenged Sevenfold toe aan hun achtste studioalbum, ‘Life Is But a Dream…’ (2023). Die verscheen maar liefst zeven jaar na zijn voorganger ‘The Stage’ (2016). Maar als het aan muziekcritici ligt, was het het wachten waard: de plaat werd met veel lof ontvangen, waarbij vooral de thema’s en het experimentele geluid veel geprezen werden.

De band, bestaande uit leden M. Shadows, Synyster Gates, Zacky Vengeance, Johnny Christ en Brooks Wackerman, staat bekend om hun spectaculaire liveoptredens. Ze vullen arena’s en headlinen ’s werelds meest prestigieuze rockfestivals. Avenged Sevenfold is ook altijd voorop blijven lopen op het gebied van snel veranderende technologie, culturele mijlpalen en nieuwe manieren voor gemeenschappen om contact met elkaar te hebben.

Op 24 juni geeft Avenged Sevenfold een concert in ZiggoDome in Amsterdam. Het concert is onderdeel van een Europese tour die in het teken staat van hun nieuwste album ‘Life Is But A Dream…’. Special guest tijdens deze avond is de Amerikaanse progressive rockband Polyphia.

Deel: