Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Skindred @ Melkweg.

Concerttip vrijdag 15 december: Skindred @ Melkweg

Eens kijken. Furieuze (nu-)metal? Check. Alternatieve rock? Yup. Reggae? Op-ze-ker. Met flarden hardcore punk, dancehall, hiphop en dubstep? Uiteraard! Dat kan natuurlijk maar één band zijn: de uit Wales afkomstige band Skindred. Na wat juridisch getouwtrek met zijn toenmalige platenlabel richtte Dubwar-frontman Benji Webbe in 1998 Skindred op.

Deze vernieuwende band zette met de spraakmakende debuutplaat ‘Babylon’ uit 2002 in één klap op de kaart. Er volgden tussen 2002 en 2014 nog vier prima albums die van Skindred een gevestigde naam maakten. Maar de échte troef van Benji & co. zijn natuurlijk hun wervelende liveshows, met als belangrijkste ingrediënten onweerstaanbare metal riffs, de dopeste reggae grooves en messcherpe hiphop.

Deel: