Met samen 198 jaar aan ervaring met live optredens kwam Ian Segal’s Birdmens samen in de nasleep van de pandemie van 2020.

Alleen gewapend met goedkope microfoons, telefoons en wisselende internetsnelheden, heeft Birdmens een album gemaakt dat een echte levenskracht en verve terugbrengt in een scene die ze nodig hebben. Gemaakt in slaapkamers en keukens, voor minder geld dan nodig zou zijn om elk van de acht leden een mondkapje te kopen, is ‘Lockdown Loaded’ een van de beste muzikale releases die tot nu toe uit de wereldwijde pandemie zijn voortgekomen.

Dan nu het middagconcert in de Groene Engel. De zaal stroomde lekker vol ondanks het tijdstip. Birdsmen bestaat uit gelouterde bluesmuzikanten met allemaal hun eigen historie. De setlist bestond dan ook uit nummers uit die historie en hun andere projecten. Uiteraard was er ook ruime aandacht voor het eerder genoemde album ‘Lockdown Loaded’.


Een wat grieperige Ian Siegel verontschuldigde zich dat hij wellicht de hoge tonen vanmiddag niet zou kunnen halen. Later bleek dat niets minder waar was. Opgelucht zei hij na de eerste tonen “I did it”. Het was hem wel aan te zien dat hij het zwaar had. Het publiek liet de waardering blijken dat hij toch op het podium stond. Daarnaast gingen de overige bandleden los en zorgden voor een middag vol met muziek die de bluesliefhebbers kon bekoren.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: