Bruce Springsteen and The E Street Band brachten afgelopen zomer een van de grootste shows op aarde naar Europa, en keren in 2024 terug met een zojuist aangekondigde reeks van 22 stadionshows. Op 5 mei gaat de tour in Cardiff, Wales van start en brengen Springsteen and The E Street Band hun wereldtournee van 2024 naar Noord-Ierland, Ierland, Engeland, Frankrijk, Tsjechië, Italië, Spanje, Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen en sluiten de Europese tour op 25 juli af in het Verenigd Koninkrijk met een optreden in het Wembley Stadium.

Dit jaar verkocht de Europese tournee van Springsteen and The E Street Band meer dan 1,6 miljoen tickets en werd geprezen als een van de beste shows in de carrière van de band. De Europese tournee 2023 ontving lovende kritieken. Hoogtepunten waren onder andere een tweedaagse lancering in Barcelona die volgens de Spaanse pers euforie losmaakte, evenals optredens voor meer dan 130.000 fans verspreid over twee data in Hyde Park in Londen en een laatste avond voor meer dan 70.000 bezoekers in Monza, Italië.

Bruce Springsteen, geboren op 23 september 1949 in Long Branch, New Jersey, staat bekend om zijn hartstochtelijke rockmuziek en diepgaande teksten. Hij groeide op in een arbeidersgezin en ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor muziek. Springsteen brak door in de jaren 70 en werd al snel een icoon van de Amerikaanse rockscene. Zijn album ‘Born to Run’ uit 1975 vestigde zijn naam definitief en bevat tijdloze klassiekers. Springsteen’s muzikale carrière omvat decennialange succesvolle albums en live-optredens, waarbij hij de E Street Band leidt. Naast zijn muzikale prestaties staat hij ook bekend om zijn betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties en het vertellen van verhalen die de Amerikaanse ervaring weerspiegelen.

Met nummers zoals ‘Born to Run’, een epische ode aan jeugdige ontsnapping, ‘Born in the U.S.A.’, een krachtige reflectie op Amerikaanse arbeiders en ‘Dancing in the Dark’, een aanstekelijke poprock-hymne, heeft Springsteen een diepgaande impact gehad op de muziekwereld. Zijn teksten, doordrenkt van verhalen en emotie, resoneren bij fans over de hele wereld. Hits als ‘Thunder Road’, ‘The River’, en ‘Glory Days’ hebben zijn reputatie als een van de grootste singer-songwriters van zijn generatie versterkt.

Bruce Springsteen and The E Street Band keren terug naar Europa. Op donderdag 27 juni geven ze een concert in het Goffertpark in Nijmegen.

Deel: