Tribute bands zijn tegenwoordig bijna net zo hot als de echte bands. En daar waar tickets van de echte bands honderden euro’s kosten, staan tribute bands vaak garant voor een betaalbare, maar toch leuke avond uit. Vrijdagavond 27 oktober was ‘The British Invasion’ avond in Poppodium Volt in Sittard met drie bands die het publiek overspoelden met “Britse” hedendaagse rock!

Het was dé mogelijkheid om Muse, Editors én Arctic Monkeys op één avond te beleven. De avond vond plaats in de grote zaal, die goed gevuld was met oude en jonge fans en muziekliefhebbers.

Scummy Men – Arctic Monkeys tribute

Scummy Men had de eer om de avond te openen met hun tribute aan de Artic Monkeys, de Indie rock band uit Sheffield. De band, bestaande uit een vijftal leeftijdsgenoten van de leden van de Arctic Monkeys liet de oude indierockhits en de gelaagde nieuwere sound op gedetailleerde en energieke wijze samensmelten op het podium. Dat het een Britse invasie was, werd snel duidelijk. De frontman van Scummy Men was met zijn extravagante tongval, nog Britser dan een full English breakfast.

Scummy Men wist publiek goed mee te krijgen. Het publiek moest er, zo vroeg op de avond nog even inkomen, maar na een oproep door zanger Peter Berkers, kwamen ze dichter bij het podium staan en was het ijs gebroken. Het publiek bewoog daarna enthousiast mee op het arsenaal aan heupenschuddende ritmes en denderende gitaargeluiden. De band was dan ook een lust voor het oog en oor van de Arctic Monkeys fan!

reEditors – Editors tribute

Daarna was de beurt aan de reEditors. De band bestaat al sinds 2005 maar kwam in 2012 met een grote knal de live industrie binnen. Festivals, poppodia en kroegen door heel Europa werden met een verbluffende liveset van Editors helemaal omvergeblazen. reEditors is gedreven om het beste van zichzelf te geven voor elke show! Met de ongekende sound en feel waan je jezelf bij de immens populaire Editors zelf! Niet alleen qua looks kwam frontman Wouter Daemen aardig in de buurt van Tom Smith van de Editors, ook qua podium performance en zang was dit een waardig tribute aan de Britse formatie. Het optreden knalde vanaf begin tot aan de afsluiter, hoe kon het ook anders :’Papillon’.

Musest – Muse tribute

Last but not least werd de avond afgesloten met MUSEST. Deze band is veel gevraagd in Tribute land en staat bekend als ‘The World’s No.1 Muse Tribute’. Talloze nationale en internationale optredens op bijvoorbeeld Paaspop, Bospop, Nirwana Tuinfeest, Huntenpop, indrukwekkende recensies, radio airplay en meer dan 1.000.000 YouTube hits zijn hiervan dan ook het ultieme bewijs. Maar ook vrijdagavond lieten zij dit in Sittard zien en horen.

Het gehele repertoire wordt met passie en technische perfectie uitgevoerd! Door het spelen op dezelfde instrumenten weten deze topmuzikanten het om ook de allernieuwste hits van Muse identiek na te spelen. Gecombineerd met een overweldigende live performance maakte dit het optreden van Musest een waardig afsluiter van de avond. De show, inclusief meerdere led verlichtingen, die synchroon liepen met de beats, een met rode leds verlichte basgitaar, gaven een extra dimensie aan het optreden. Een heerlijk Brits rock avondje in een toplocatie in Sittard!

Foto’s (c) Daniel Frissen

Deel: