Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Protomartyr @ Zoom (D).

Concerttip zondag 6 augustus: Protomartyr @ Zoom (D)

Live is altijd Protomartyr een fascinerend verschijnsel: de bedeesde gitarist Greg Ahee, de ijsberende bassist Scott Davidson en de stoïcijnse drummer Alex Leonard vormen reeds samen een bijzonder stel en dan komt voorman Casey als grootste Fremdkörper daar overheen, met z’n pak, z’n zonnebril, een fles wijn in de hand en z’n intelligente teksten. De band oogt vaak ietwat onzeker, alsof de laatste repetitie voor het optreden in het buurthuis niet door kon gaan en de zanger zich tot overmaat van ramp wat moed heeft ingedronken. Nergens geeft de band de indruk dat ze al sinds 2014 de betere podia platspelen. De muziek die ze brengen is daarentegen op het scherpst van de snede. Maar misschien is dit al vaker gezegd.

Deel: