Raplegende Snoop Dog zal nog dit jaar een najaarsoptreden geven in het Rotterdamse Ahoy! In maart trad Snoop Dogg nog op in een uitverkochte Ziggo Dome, en dat smaakte blijkbaar naar meer, want de beroemde West Coast rapper komt dus alweer snel terug naar Nederland.

Na een geslaagde Europa tour in het voorjaar van 2023, met uitverkochte shows in onder andere Parijs, Antwerpen, Kopenhangen en Amsterdam, komt Snoop Dogg terug met een exclusieve najaarstour. Tijdens deze tour doet hij Keulen, Yerevan, Dublin én Rotterdam aan!

Calvin Broadus, zoals de rapper echt heet, is een ware Westcoast-legende. Hij brak in 1992 door met zijn kenmerkende stemgeluid en ontspannen rapstijl op Dr. Dre’s album ‘The Chronic’. Dit debuut betekende het begin van zijn epische muzikale reis. In 1993 bracht hij zijn soloalbum Doggystyle uit, dat meteen een gigantisch succes werd. Het album werd een van de snelst verkopende hiphopalbums ooit en vestigde Snoop’s naam in de hiphopwereld.

Sindsdien heeft Snoop Dogg talloze albums uitgebracht en met een breed scala aan artiesten samengewerkt. Zijn muziek varieert van laid-back West Coast gangsta rap tot meer experimentele en diverse stijlen. Hij heeft hits zoals ‘Gin and Juice,’ ‘Drop It Like It’s Hot,’ ‘Beautiful,’ en vele anderen op zijn naam staan. Zijn unieke stijl en charisma hebben hem geliefd gemaakt bij fans over de hele wereld.

Naast zijn muzikale prestaties heeft de raplegende ook zijn stempel gedrukt op de entertainmentwereld; als rapper, acteur, zakenman én presentator.

De support van deze avond zal worden verzorgd door niemand minder dan Obie Trice. Deze veelzijdige rapper en songwriter heeft zijn sporen wel verdiend in de hiphop wereld. Met een mix van rauwe verhalen, persoonlijke ervaringen en scherpe flows weet de mc zijn publiek te raken en te inspireren.

Obie Trice heeft samengewerkt met enkele van de grootste namen in de industrie, zoals onder andere Dr. Dre, 50 Cent, Timbaland en Eminem. Zijn energieke optredens en charismatische podiumaanwezigheid maken hem een artiest die je niet wil missen.

Snoop Dogg keert dit najaar terug naar Nederland op 19 september 2023 in Rotterdam Ahoy, Rotterdam.

Deel: