Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Paul Weller @ 013.

Concerttip dinsdag 23 mei: Paul Weller @ 013

Als bandleider van The Jam werd Paul Weller de grootste rockster in Engeland; bands als The Smiths, The Stones Roses en Oasis volgden uiteindelijk in zijn voetsporen. Weller heeft ook na zijn dagen bij The Jam een blijvende stempel op de popmuziek gedrukt. Met The Style Council ruilde hij post-punk in voor soul en jazzpop, en scoorde grote hits als ‘Shout to the Top’, ‘My Ever Changing Mood’ en ‘You’re The Best’.

De gevierde loopbaan van Weller is door de jaren alleen maar boeiender geworden; het grote publiek haakte steeds meer af, maar binnen de niches bleef Weller interessante platen maken die door critici werden omarmd. Van experimentele dub & reggae, psychedelische odes aan Alice Coltrane tot spoken word electropunk, de best geklede man in de rockbizz blijft eigenwijs zijn eigen interesses najagen. Vanavond horen we een mooie bloemlezing van een van de spannendste oeuvres in de pophistorie.

Deel: