Elke hiphopfan en bij uitbreiding elke muziekliefhebbervoelt een opwelling vannostalgie bij het lezen van deze songtitels.“En In Izzegem…”, het debuut van ‘t Hof Van Commerce, betekentde start van de Vlaamse hiphop-vloedgolf en blijkt achteraf een mijlpaal tezijn voor MC’s Buyse en Kowlier samen met hun Limburgse broeder DJ 4T4!

‘T Hof doet sinds 1998 waarze al meer dan twee decennia in uitblinken: iedereen naar huis spelen! Met slechts een handjevol optredens de voorbije jaren zijn de shows van ‘t Hof zeldzamer dan ooit. “En In Izzegem” live horen nog zeldzamer. Zaterdag 2 september belooft een dag te worden die nog lang zal nazinderen!

“We zijn begonnen met dingen maken zodat we konden optreden in jeugdhuizen. We hadden helemaal niet verwacht dat dat naar de radio zou gaan”, aldus Flip Kowlier

Belgisch meest legendarische West-Vlaamse (+1 Limburger) hiphopcrew schudt op zaterdag 2 september de winterslaap van zich af met de 25e verjaardag van hun baanbrekende debuutalbum ‘En In Izzegem’. Zaterdag 2 september dropt ’t Hof op het NelsonMandela-plein in Kortrijk de oldskool beats en instant classic rhymes waarmee ze een kwarteeuw geleden mede de fundamenten van de Vlaamse hiphop legden. Greatest hits incluis! Het is jullie geraden om net als 25 jaar geleden in het lokale jeugdhuis, op de speelplaats, in de crêche, in de baarmoeder, of op de Scoutsfuif achter den hoek alle lyrics woord voor woord mee te brullen.

Deel: