Singer-songwriter Souad Massi geeft in de maand mei drie concerten in Nederland . Op 11 mei begint het Nederlandse deel van de tournee met een optreden in TivoliVredenburg in Utrecht, om vervolgens in de daarop volgende week nog Rotterdam, en Amsterdam aan te doen. De Algerijnse artieste is al meer dan twintig jaar een prominente figuur in de wereldmuziek en haar unieke mix van Noord-Afrikaanse volksmuziek, rock en pop heeft haar fans over de hele wereld opgeleverd. Bekend om haar soulvolle stem en aangrijpende teksten is Massi een van de meest gerespecteerde en geprezen muzikanten van haar generatie. Natuurlijk zal zij veel publiek uit de diaspora trekken, maar ook voor de Nederlandse muziekliefhebber is het de moeite waard kennis te maken met Souad Massi.

Massi werd in 1972 in Algerije geboren en begon haar carrière als muzikant eind jaren negentig. Haar debuutalbum, Raoui, verscheen in 2001 en vestigde haar al snel als een rijzende ster in de wereldmuziek. Het album was een kritisch en commercieel succes, en Massi bracht in de loop der jaren nog verschillende geprezen albums uit, waaronder Deb en Mesk Elil. Eind vorig jaar kwam haar meest recente album ‘Sequana’ uit, dat ze nu dan eindelijk live komt promoten in Nederland .Haar muziek wordt geprezen om haar emotionele diepgang en krachtige boodschappen en ze heeft talloze prijzen en onderscheidingen voor haar werk gewonnen.

Voor Massi is muziek meer dan alleen entertainment , voor haar is het een vorm van expressie en een manier om in contact te komen met mensen over de hele wereld. Ze heeft gesproken over het belang van het gebruik van muziek om barrières te slechten en begrip tussen verschillende culturen en gemeenschappen te bevorderen. Haar muziek getuigt van deze overtuiging en haar concerten zijn een viering van de kracht van muziek om mensen samen te brengen.

Voor fans van wereldmuziek zijn Souad Massi’s komende concerten in Nederland niet te missen. Of je nu een oude fan bent of een nieuwkomer van haar muziek, deze concerten zullen zeker een gedenkwaardige ervaring zijn. Met haar krachtige stem, emotionele teksten en boeiende podiumprésence is Massi een van de meest getalenteerde en inspirerende muzikanten van deze tijd.

Deel: