Afgelopen donderdag was een uitverkochte De Pul in Uden getuige van de allereerste try-out van de nieuwe show ‘Sterrenlopen’ van Wende. Wende en haar band repeteerden in het Udense poppodium en deze plek was dan ook de ideale locatie voor deze try-out.

Nadat de lichten in De Pul uit gingen kwam Wende het podium op, nam de gitaar ter hand en wist met snoeiharde gitaar riffs direct het publiek in haar greep te krijgen. ‘Dit Is Alles’ klonk rauw, boos en tegelijk gaf het ontzettend veel energie. De bezoekers in Uden werden dan ook direct omver geblazen door Wende en haar band. Al vrij vroeg in de show kwamen ‘Heb Ik Dat Nodig’ en ‘Deze Gin’ voorbij, zeer tot vreugde van de fans. Met deze nummers maakte Wende in haar show ‘Mens’ ook al veel indruk en ze mochten nu dus ook zeker niet ontbreken. De show ‘Sterrenlopen’ bevat naast nieuwe nummers van het nog te verschijnen album ‘Sterrenlopen’ ook nummers uit haar voorgaande shows ‘Mens’ en ‘De Wildernis’.

Wende en haar band, met onder andere Thijs Lodewijk, zijn een zeer goed geoliede machine en het genot was duidelijk zichtbaar bij Wende, haar band en het publiek. Bij ‘Buenos Aires’ nam Wende plaats achter de piano en de glimlach op haar gezicht werd steeds groter. Alles viel op zijn plaats en dat was zeer goed te merken. Mensen die bij eerdere shows van Wende zijn geweest weten dat haar shows één groot visueel en muzikaal spektakel zijn en dit optreden in De Pul mag zich absoluut bij dat rijtje voegen. Met gemak wisten Wende en haar band diverse nummers zeer klein te beginnen en ze vervolgens zeer zorgvuldig stap voor stap uit te bouwen tot ware techno. Samen met de geweldige lichteffecten en de dans van Wende veranderde het Udense poppodium in een zinderende techno rave. Als het gaat om voordragen is Wende niet te evenaren: van klein en kwetsbaar tot pure woede, ze beheerst het tot in de puntjes en dat is zeer indrukwekkend. “Ik vind het mooi”, riep een mevrouw uit het publiek, waardoor Wende zichtbaar geraakt werd.

Bij ‘Het Is Genoeg’ kreeg het publiek de gelegenheid om haar zangtalenten te tonen en dat werd dan ook luidkeels gedaan. Wende genoot er zichtbaar van hoe hard haar lied door het publiek in Uden werd meegezongen. Naast zo goed als alleen maar Nederlandstalige nummers, werd ook het Franse ‘Au Suivant’ gespeeld. Samen met de indringende rode licht effecten en de boosheid in de stem van Wende was dit zeer indrukwekkend te noemen. Naarmate het nummer vorderde was de pure woede zeer goed voelbaar. “Ik voel me af en toe net als het boze witte konijn uit ‘The Secret Life Of Pets'”, vertelde Wende, waarna ze breed lachend een spoiler gaf over het einde van deze film. Na alle boosheid was het tijd om het publiek te ontroeren met het prachtige ‘Hou Me Vast’.

Met deze clubshow wist Wende haar publiek van de eerste seconde tot de allerlaatste in haar greep te houden. Het publiek werd meegenomen in een trip gevuld met boosheid, puurheid en vooral ook ontzettend veel liefde. De anderhalf uur durende try-out liet zien dat Wende een rasartiest is waar we zeer trots op mogen zijn. Met een visuele en muzikale show op een zeer hoogstaand niveau zullen ook de shows van haar ‘Sterrenlopen’ tour komend najaar een groot succes worden.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: