Je kent de Amerikaanse singer-songwriter David Eugene Edwards wellicht als brein en frontman van de relicountryfolk-groep 16 Horsepower en Wovenhand. In 2023 gaat Edwards – volgens velen eindelijk – solo on the road. Zonder band en zich zelf enkel begeleidend op gitaar is de beleving van de country noir van deze zoon van een rondreizende predikant nog intenser.

Met 16 Horsepower en Wovenhand maakte David Eugene Edwards tussen 1996 en 2010 een zestal duistere, soms zelfs dreigende maar bloedmooie albums. In zijn Europese solotour brengt hij de pareltjes uit zijn rijke oeuvre ten gehore. In zijn unieke mix van country, Americana, bluesrock en folk neemt deze fascinerende verhalenverteller je mee in zijn wereld. Dat is een strenggelovige wereld waarin hij soms zingt alsof zijn leven ervan af hangt.

Win kaarten voor David Eugene Edwards in Parkstad Limburg Theaters

Op 20 april staat David Eugene Edwards in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen en hij kan daar bij zijn! Like Maxazine op Facebook om mee te doen met de prijsvraag en laat ons in de reacties onder het bericht weten wat jouw favoriete nummer van 16 Horsepower, Wovenhand of David Eugene Edwards solo is.*

* Winnaars krijgen vanzelf bericht en worden vanwege de privacyregelgeving niet openbaar bekend gemaakt. Over de prijsvraag en winnaars kan niet worden gecorrespondeerd. Medewerkers van Maxazine of de mede-organisator van de prijsvraag zijn uitgesloten van deelname. Ook speciale accounts die als tweede account in het leven zijn geroepen om mee te doen aan prijsvragen worden uitgesloten.

Deel: