Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Barbara Pravi @ Amare.

Concerttip dinsdag 28 maart: Barbara Pravi @ Amare

Barbara Pravi is een Franse singer-songwriter die aan een flinke opmars bezig is sinds haar deelname aan het Eurovisiesongfestival 2021. Pravi werd nét tweede achter de Italiaanse rockers Måneskin, maar zal daar niet lang om hebben gerouwd: haar lied ‘Voila’ steeg na het evenement namelijk naar de top van de Europese hitlijsten. Pravi’s muziek is stevig geworteld in de Franstalige traditie: zij liet zich inspireren door vocale grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf, maar verwerkt deze invloeden in een frisse, hedendaagse interpretatie van het chanson. Ook laat ze haar maatschappelijke betrokkenheid zien door haar bijdrage aan ‘Debout les femmes’, het officiële lied voor de Franse vrouwenbevrijdingsbeweging (Mouvement de Libération des Femmes).

Pravi, opgegroeid in Parijs, komt uit een multiculturele kunstenaarsfamilie met Iraanse & Servische roots. Haar afkomst is ook de basis voor haar artiestennaam – Pravi is namelijk afgeleid van het Servische ‘prava’ dat ‘echt’ betekent. Elk nummer dat ze uit haar buffetpiano tovert, betovert de luisteraar. Al vóór het Eurovisie Songfestival bouwde Pravi naam op als songwriter. Eerder schreef ze voor beroemde Franse artiesten zoals Yannick Noah en Chimène Badi. Daarnaast werkte ze ook samen met Amerikaanse hip-hop artiest Jaden Smith.

Deel: