EXIT Festival kondigt met trots de line-up aan voor de Dance Arena, No Sleep Novi Sad Stage en Urban Bug Stages. Een aantal van de grootste namen in de elektronische dansmuziek, zoals Amelie Lens, Indira Paganotto, Nina Kraviz, Ben Böhmer en Eric Prydz komen naar het Servische Festival. 4-Day Tickets zijn te koop vanaf €87 via de groepsdeal. Dagtickets gaan 15 maart in de verkoop.

Het Petrovaradin Fort verwelkomt in 2023 Eric Prydz, op wie al een heel decennium wordt gehoopt door het publiek van EXIT en in Servië. Hij staat aan het hoofd van een mooie lijst namen die de Dance Arena gaan overnemen. Bestaande uit internationale helden en heldinnen als Amelie Lens, Indira Paganotto, Nina Kraviz, Keinemusik, Michael Bibi, Hot Since 82, Ben Böhmer live, Gioli & Assia, CamelPhat en regionale artiesten als Tijana T, Space Motion, Coeus en Marko Nastić, die 25 jaar van hun werk vieren. Een frisse wind komt van het nabijgelegen, jongere en progressieve zusterpodium, No Sleep Novi Sad stage, met als belangrijkste aanwinsten Avalon Emerson, Ben UFO, Patrick Mason, Carlita, Shimza, Desiree, Partiboi 69 en Cici.

Niet alleen het programma, maar ook de visie waarmee het festival geopend en afgesloten wordt, maakt deze editie bijzonder. De regie van de eerste dag van de Dance Arena wordt toevertrouwd aan een volledig vrouwelijke line-up bestaande uit Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Tijana T, en Miju. De afsluitende set van de Arena en het festival ligt deze zomer in de handen van één van de meest populaire house collectieven van dit moment: Keinemusik. Het collectief staat na de officiële programma-afsluiting ook nog op de officiële afterparty, alles bij elkaar goed voor zo’n zes uur optreden.

Deze golf nieuwe namen voegt zich bij eerder bevestigde namen, zoals The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrillex, Alesso, Viagra Boys, Chase & Status, Claptone, SOFI TUKKER, Dimitri Vegas & Like Mike, LF System en vele anderen.

EXIT Festival vindt van 6 t/m 9 juli 2023 plaats in en rondom het historische Petrovaradin Fort in Novi Sad, Servië.

Deel: