Rond half maart brengt de Amsterdamse zanger en songwriter Morpheus zijn debuut EP ‘Morphosis’ uit. Alle nummers zijn in één take opgenomen in een woonkamer achtige setting. Morphosis is samen met Will Knox, Robin Hunt (Woodkid, Thomas Azier) en Isa Azier (Thomas Azier) geproduceerd en gemixt. De nieuwe single ‘Burning in Paris’ is nu uit.

Morpheus maakt cinematische popmuziek dat zich leent aan het chanson, maar wel een hedendaagse schrijfstijl kent. Martijn Verhagen, de echte naam van Morpheus, laat zich inspireren door onder andere Charles Aznavour, Jacques Brel, Joep Beving en Agnes Obel.

Met het maken van ‘Morphosis’ weet Morpheus het onverwachte verlies van zijn moeder om te zetten in kracht, heling en wijsheid. Morpheus wil met zijn muziek verhalen vertellen waarin het vieren van het leven centraal staan, vooral in tijden waarin het minder gaat om zo te kunnen ontsnappen naar een andere wereld. “Deze EP belichaamt de transformatie van verlies naar schoonheid. Twee jaar geleden is mijn moeder onverwachts overleden. Mijn perspectief over het leven en mijn persoonlijke relaties veranderde hierdoor enorm. Ik zag ineens heel duidelijk – hoe cliché dan ook – hoe belangrijk het is om je hart te volgen. Mijn moeder had daar namelijk moeite mee, en nam al haar dromen met zich mee. Het is belangrijker om je dromen te eren dan om ze weg te stoppen. De weg er naartoe geeft zoveel levenskracht. Ook ervaarde ik dat ze niet ineens daadwerkelijk ‘weg’ was. Ze zit nog steeds elke dag in mijn herinneringen, in mijn hart. Ik zie deze herinneringen als gouden trofeeën die ik altijd bij me draag.” – aldus Morpheus

De nieuwe single ‘Burning in Paris’ is geschreven vanuit het perspectief van de vader van Morpheus. “Mijn moeder wilde graag familie bezoeken in Parijs, maar mijn vader hield dit een beetje af. Dit omdat hij er niet zo van houd om erop uit te gaan. Achteraf, na het overlijden van mijn moeder, kreeg hij hier spijt van. En vond hij het zonde dat ze deze herinneringen niet samen hebben kunnen maken.” Eerder bracht Morpheus al de singles ‘Morphosis’ en het nummer ‘Gold’ uit.

Morpheus zijn debuut EP ‘Morphosis’ is verkrijgbaar vanaf 17 maart.

Deel: