Ben jij een diehard-fan van een bepaalde band? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar merchandise om uit te dragen dat je je favoriete band door dik en dun steunt. Hoe kun je dat nou beter doen dan door een t-shirt of andere merchandise van je favo band te bemachtigen? Wij zetten zes tips om merchandise van je band te kopen, op een rijtje.

Koop via de website van je band

De meest voor de hand liggende manier om merch van je favoriete band op de kop te tikken, is natuurlijk door naar hun eigen website te surfen. Hier vind je de officiële merchandise van je band, die je ook vaak op de concerten tegenkomt. Hiermee ondersteun je natuurlijk ook direct je favoriete artiest en niet een andere tussenpersoon of verkoper.

Maak je eigen t-shirt

Als je op zoek bent naar een meer persoonlijke touch, dan is het geen gek idee om je eigen t-shirt te maken met Fruit of the Loom. Dit merk biedt effen t-shirts van goede kwaliteit die perfect zijn om het logo of het artwork van je favoriete band op te drukken. Je moet wel een printer en speciaal papier kopen om je afbeeldingen af te drukken. Met een beetje handigheid, moet je dat wel lukken. Het leuke hieraan is dat je helemaal zelf kiest welke foto van je favoriete artiest op het t-shirt komt te staan.

Struin de online marktplaatsen af

Het internet staat vol online marktplaatsen waar je t-shirts op de kop kunt tikken. Zo vind je op eBay of het Nederlandse Marktplaats verschillende zelfgemaakte of tweedehands band-shirts. Er zijn ook andere marktplaatsen, zoals Etsy of Redbubble, waar designers hun eigen creaties aanbieden. Je bestelt hier merch die je niet vindt op de website of een concert van je favoriete artiest, en dus vrij uniek is.

Check Spotify

Streamingdienst Spotify geeft je sinds kort de optie om naast muziek te streamen, ook merchandise van je artiesten te bekijken en kopen via een link op de artiestenpagina. Je vindt naast accessoires en kleding meestal ook vinylplaten en cd’s in de aanbieding. Deze manier van merch kopen is ideaal als je niet weg te branden bent van deze app en via een t-shirt of trui je steun wilt geven om je favoriete band wat meer te laten verdienen dan alleen het streamen van muziek.

Koop je merchandise op concerten

Zeker bij niet al te beroemde artiesten, is het een goed idee je merch op het concert zelf te kopen. Waarom? Dikke kans dat de artiest zelf de merchandise signeert en je een mini-meet and greet kunt krijgen! Op de officiële website van een band kun je soms ook gesigneerde exemplaren kopen, maar dan zie je de artiest niet met stift of pen de handtekening rechtstreeks op de merch zetten.

Bekende bands vind je in de kledingwinkel

Het is de echte fans een doorn in het oog: de fake-fan. We kunnen er niet onderuit dat band-shirts steeds vaker te vinden zijn in het schap van de bekende kledingketens. Met name bands als The Rolling Stones (met het bekende lip-en-tong-logo) en Nirvana vind je in deze winkels. Ben jij fan van dit soort bands, dan vind je ook gewoon hier je shirt.

Deel: