Oké, de single is al een paar dagen uit en we komen nu pas met onze mening. Daar zijn geen excuses voor. We waren nog aan het na-shaken van hun debuut single ‘Quake’. En nu komt Sekuski met nummer twee afzakken: ‘Rub’. Ook dat heeft even tijd nodig om te bezinken. Maar we komen weer langzaam bovendrijven voor een eerlijke review.

Een hypnotiserend basloopje, een lekkere drum, je drijft vanaf de eerste klanken al weg uit deze wereld, verder geholpen door een broeierige slepende gitaar en een bezwerend stemgeluid… Meer hoeft het blijkbaar niet te zijn, bij de vier heren van Sekushi. Donker, maar toch ook zonnig, zouden we het omschrijven. En dat is knap.

Mocht u de single op de dansvloer tegen het lijf lopen, dan garanderen we u een escape uit deze aardkloot van 4 minuut 17. Mocht u echter ervoor kiezen om de video te bekijken, dan zal er van dansen weinig terecht komen. Wat is er toch met al die surrealistische Vlamingen? Bij ‘Rub’ wordt u deelgenoot gemaakt van een vreetfestijn… van een zeemeermin. Gewoon, ergens in de keuken van de bandleden. Is dat nog normaal? Oordeel zelf. En bepaal dan meteen ook of u dit sexy vindt, want dat betekent Sekushi namelijk vanuit het Japans. Bij de sportschoolvideo van ‘Quake’ hadden we al onze twijfels, en nu… oordeel maar zelf. Ons oordeel: TOP!

Deel: