Zonder je er eerst in verdiept te hebben zou je al luisterend naar het nieuwe album van Copperhead County van mening zijn naar een nieuwe Amerikaanse southern rockband te luisteren. Gedeeltelijk waar, want het is een relatieve nieuwe band, maar verder is het gewoon een puur Nederlands geheel. Eerder verschenen al een EP, gevolgd door het album ‘Brothers’ en optredens door heel Europa. En nu is het nieuwe album ‘Homebound’ verschenen.

De band bestaat uit Corvin Silvester (zang, gitaar), Robert van Voorden (gitaar), Jordy Duitscher (orgel), Alex Stolwijk (drums), Johan van Dijk (bas) en Ashley de Jong en Marja Boender, die de achtergrondzang verzorgen. Op het album staan tien nummers, die zich overduidelijk in het Southern Rock-gebied bevinden. Stevige, doch melodieuze rock met invloeden uit country, blues en soul. Het zevental houdt van een vlot stukje muziek, bijna nergens wordt gas terug genomen, het tempo ligt bijna overal lekker hoog.

Het fundament van bas en drums staat als een huis, waarbij zang, orgel en gitaren lekker op los kunnen gaan. En dat doen ze prima. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn de ballad ‘Dreams Of The South’, de stevigere ‘Solid Ground’ en ‘Sound Of Summer’. Een prima album. (8/10) (Continental Record Services)

Deel: